Messing handvat

Groot
Messing handvat
Groot
  Groot
  € 8,90
  € 0,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Metaalwaren uit Lüdenscheid

  Waar anders, want in deze oude industriestad in het Sauerland is de metaalbewerking al eeuwenlang stevig geworteld. Als een daar gevestigd bedrijf vandaag de dag nog zo'n breed assortiment aan zelf geproduceerd historisch meubelbeslag aanbiedt als het in 1873 opgerichte familiebedrijf F. Tütemann, is dat toch opmerkelijk te noemen. In tegenstelling tot Tütemann hebben veel concurrenten de oude vormen en modellen allang opgegeven (of geheel geïmporteerd uit het Verre Oosten). Hier brengen wij u een selectie van meubelgrepen uit het messing assortiment van het bedrijf.

  Van nut tot versiering. Meubelbeslag

  Historisch gezien was beslag in de eerste plaats bedoeld om de bruikbaarheid van een meubel te vergroten en werd het voornamelijk gekozen vanwege het praktische nut ervan. Schilden beschermden tegen slijtage op bijzonder belaste plaatsen zoals laden, grendels, hoeken en randen; deurknoppen en ladegrepen moesten bijzonder stevig zijn. De decoratieve waarde van dergelijke voorwerpen werd daarentegen pas in de loop der eeuwen onderkend - zo werden er vanaf ongeveer de 12e eeuw steeds armaturen geproduceerd die stijlbepalend waren voor hun tijdperk. De Art Nouveau-fase was bijzonder productief, met zijn veelheid aan speelse bloemenornamenten.

  Europees ras. Onze selectie ...

  Niettemin ligt de nadruk in ons assortiment op het materiaal en de herkomst van de afzonderlijke artikelen en minder op de eeuw waaruit zij afkomstig zijn. Wij vermijden goedkope imitaties uit India en China en blijven in plaats daarvan in Europa - en daar in regio's waar de productie van dergelijke meubels van oudsher thuis was.

  ... Uw ontwerpopties

  U kunt het beslag gebruiken om een oud meubelstuk te verfraaien of om bestaande, mogelijk defecte onderdelen te vervangen door goed werkende, om een lang gekoesterde gewone rommelmarktvondst met eenvoudige middelen op te waarderen of misschien om een zelfgemaakt meubelstuk helemaal nieuw uit te rusten met wielen of handgrepen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 29287

   Gepolijst messing. Bevestigingsmateriaal is bijgesloten.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen