Menu

Mesrail perenboom

Nieuw
Mesrail perenboom
74,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Dat is een houten pad. De schrijnwerker Konrad Horsch.

Een product dat de werkplaats Konrad Horsch verlaat, is allesbehalve gewoon een stuk hout dat gezaagd of in vorm gebracht is - het is een stuk hout met een geschiedenis. Hij kan de biografie leveren voor elke messtrip die door zijn handen gaat, elke deegroller die hij de laatste hand legt: Waar stond de boom waarvan het werkstuk is gemaakt, wanneer is hij geveld en onder welke omstandigheden, welke planten, dieren of schimmels hebben sporen in het hout achtergelaten, waarom en in welke vorm? In plaats van bij de houthandelaar te kopen, geeft hij er dus de voorkeur aan zijn grondstof te kopen op de plaats waar het gegroeid is - dan wordt er, zoals men in vakkringen zegt, "staand op de stam onderhandeld". Of hij recycleert oud hout en geeft het een nieuwe bestemming, vaak geïnspireerd door het oorspronkelijke doel.

Uitsluitend werken met massief hout is voor de meubelmaker uit Iserlohn een vanzelfsprekendheid, in manufactuur en met minimaal gebruik van machines. Elk voorwerp dat zijn naam draagt, wordt door hem gemaakt, ongeacht of het gaat om een eenmalig stuk zoals grote solitaire meubelen, kunstvoorwerpen voor openbare ruimten of producten die in kleine series worden gemaakt, zoals die van het Manufactum-assortiment. Ook al bestaan ze niet maar één keer, ze worden vervaardigd met dezelfde aandacht voor detail als individuele stukken, iets wat Horsch leerde tijdens zijn studie bij de bekende meubelmaker James Krenov in Californië. En last but not least, het karakter van het hout alleen al maakt elk stuk uniek. Knoesten, jaarringen en nerven zijn niet uniform - en als ze dat wel waren, zou het hout voor Horsch zijn charme verliezen.

Geschorst. Zonder magneet.

Gewone messtaven binden de messen aan zich door magnetische aantrekkingskracht. Deze lamel van perenhout - een bijzonder harde en hoogwaardige houtsoort met een zacht oppervlak - houdt de messen in een gelijkmatig gefreesde gleuf. Ze worden vastgehouden door de bredere messteel, die een einde maakt aan de door de zwaartekracht gestuurde weg naar de vloer. Een omlopende schaduwvoeg aan de achterzijde doet niet alleen de messen maar ook de messenrail voor de wand lijken te zweven. Inbouwfittingen zorgen ook voor onzichtbare ophanging.

Productinformatie

Artikel nummer 22103

Gemaakt in een fabriek van perenhout en geolied. Voor bladdiktes tot 3 mm is de bladlengte niet beperkt. Geleverd zonder bevestigingsmateriaal. Lengte 50 cm, hoogte 6 cm, diepte 4,8 cm. Gewicht 840 g. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu