Menu

Mesrail perenboom

Mesrail perenboom
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Dat is een houten pad. De meubelmaker Konrad Horsch

  Een product dat de werkplaats van Konrad Horsch verlaat, is niet zomaar een stuk hout dat in vorm is gezaagd of gedraaid - het is een stuk hout met een geschiedenis. Hij kan de biografie leveren voor elke messtrip die door zijn handen gaat, elke deegroller waar hij de laatste hand aan legt: Waar stond de boom waarvan het werkstuk is gemaakt, wanneer is hij geveld en onder welke omstandigheden, welke planten, dieren of schimmels hebben sporen achtergelaten in het hout, waarom en in welke vorm? In plaats van bij de houthandelaar te kopen, koopt hij zijn grondstof dus liever daar waar het groeit - dan wordt er, zoals men in vakkringen zegt, "staand op de stam onderhandeld". Of hij recycleert oud hout en geeft het een nieuwe bestemming, vaak geïnspireerd door het oorspronkelijke doel ervan. Alleen met massief hout werken is voor de meubelmaker uit Iserlohn vanzelfsprekend, in de fabriek en met een minimaal gebruik van machines. Elk object dat zijn naam draagt wordt door hem gemaakt, of het nu gaat om een eenmalig stuk zoals grote solitaire meubels, kunstobjecten voor openbare ruimtes of producten die in kleine series worden gemaakt zoals die van het Manufactum-assortiment. Ook al bestaan ze niet eenmalig, ze worden geproduceerd met dezelfde aandacht voor detail als individuele stukken, iets wat Horsch leerde tijdens zijn studie bij de bekende meubelmaker James Krenov in Californië. En last but not least, alleen al het karakter van het hout maakt elk stuk uniek. Knoesten, jaarringen en nerven zijn niet uniform - en als ze dat wel waren, zou het hout voor Horsch zijn charme verliezen.

  Geschorst. Zonder magneet.

  Gewone messtaven binden de messen aan zich door magnetische aantrekkingskracht. Deze lat van peer - een bijzonder hard en hoogwaardig hout met een zacht oppervlak - houdt de messen in een gelijkmatig gefreesde sleuf. Ze worden vastgehouden door het bredere mesheft, dat een einde maakt aan de zwaartekrachtgedreven weg naar de vloer. Door een omlopende schaduwvoeg aan de achterzijde lijken niet alleen de messen, maar ook de messenrail voor de muur te zweven. Inbouwfittingen maken ook een onzichtbare ophanging mogelijk.

  Productinformatie

  Artikel nummer 22103

   Gemaakt in een fabriek van perenhout en geolied. Voor bladdiktes tot 3 mm is de bladlengte niet beperkt. Geleverd zonder bevestigingsmateriaal. Lengte 50 cm, hoogte 6 cm, diepte 4,8 cm. Gewicht 840 g. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen