Menu

Manufactum Broodpot Aardewerk

Manufactum Broodpot Aardewerk
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Wat een goed brood is, moet ook goed gehuisvest worden. Dat was althans onze bedoeling toen we in het Westerwald op zoek gingen naar een pottenbakkerij die een broodpot kon maken die geschikt was voor ons veelgeroemde zuurdesembrood. U kunt het prachtige resultaat hier zien: U kunt onze broodpot van Westerwaldklei niet alleen gebruiken om brood en broodjes in te bewaren. Het bovenste deel kan ook dienen als broodmand of ovenschaal en het onderste deel als serveerschaal.

  Houdt het brood in stand. En smaak

  De grootte van deze broodpot is gekozen om het zuurdesembrood uit onze bakkerij in te passen. De ribbels in de bodemplaat en de drie gaten onder elk van de handgrepen van het deksel zorgen voor een goede ventilatie. Vocht kan ontsnappen zonder dat het brood uitdroogt. (Als er toch schimmel ontstaat, kan het glazuur worden afgeveegd met sterk verdund azijnwater) Zowel het deksel als de bodem zijn gemaakt van echte Westerwald-klei en worden gebakken in een open vuur bij temperaturen van ongeveer 1.250 °C. Ze zijn ovenvast, dus het deksel kan ook worden gebruikt als ovenschaal, de bodem als serveerschaal, en het deksel kan ook worden gebruikt als broodmandje omdat het kan worden omgekeerd.

  Gemaakt van Westerwald klei. Potten voor brood en boter. En voor groenten

  De pottenbakkerij waar deze potten worden gemaakt is gevestigd in Ransbach-Baumbach, in het Vorderer Westerwald, waar de kleiafzettingen van de hoogste kwaliteit in Europa te vinden zijn. Het familiebedrijf kan terugkijken op 150 jaar traditie in het werken met klei - hier is het echte Westerwald klei, gewild om zijn lichte kleur en fijne plasticiteit. Dicht gesinterd, gebakken en geglazuurd, is het niet-poreus en waterdicht, dus gemakkelijk schoon te maken, maar toch slagvast en randstabiel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 40602

   Gesinterde keramiek, buiten en binnen geglazuurd. Hoogte 13,5 cm, breedte 33,5 cm, diepte 26,5 cm. Gewicht 4 kg. Zonder brood.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten
   Menu