Menu

Linnés Blumenuhr

Linnés Blumenuhr
9,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Hoe laat is het?

"(...) we hebben alle klokken kapot geslagen, alle kalenders verboden, en tellen uren en manen alleen met de bloemenklok, alleen met bloesem en fruit."
van Georg Büchner, Leonce en Lena.

Bloemen hebben hun eigen vaste dagelijkse routine - zij openen en sluiten hun bloesems regelmatig op hetzelfde tijdstip (als de locatie goed is en de weersomstandigheden niet abrupt veranderen). Op de middag bijvoorbeeld sluit de goudsbloem haar bloemen, terwijl de tijgerlelie haar eerst opent. De beroemde Zweedse natuurwetenschapper Carl von Linné ontdekte dit tijdens zijn observaties en liet in 1745 de eerste bloemenklok installeren in de botanische tuin van Uppsala. Volgens de legende vertelde hij altijd de tijd tot binnen vijf minuten nadat hij in de tuin had gekeken. In samenwerking met Jan Thorbecke Verlag in Ostfildern hebben wij nu een bloemenklok met historische illustraties ontwikkeld, gebaseerd op het model van Linné. Voor een selectie van bloemen en vaste planten toont het de tijd van de dag waarop hun bloesems open en dicht gaan - en biedt dus een uitstekende hulp bij het opzetten van een bloemenklok in uw eigen tuin.

Productinformatie

Artikel nummer 87949

Schijf van hardboard, bedrukt in kleur, 32 cm Ø. Met ophangoogje. Jan Thorbecke Verlag 2009.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu