Menu

Lauscha roodborstje

Lauscha roodborstje
Lauscha roodborstje
12,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

De geest van het nieuwe jaar

Het Lauscha roodborstje van glas is geblazen in een tweedelige negatieve mal van keramiek, kunstzinnig met de hand beschilderd in rood- en bruintinten en versierd met een echte kippenveer. Het vogeltje wiebelt op een metalen veer.

Een kwestie van vorm. Kerstboomornamenten tussen handwerk en massaproductie

De glasblazers van Lauscha noemden de figuratieve glazen ornamenten die "voor de lamp" in tweedelige negatieve mallen werden geblazen, een kwestie van vorm. De lamp is nu, net als toen, de gasbrander waarvan de vlam het glas stroperig en kneedbaar houdt. En de gebruikte mallen zijn ook dezelfde als 100 of 150 jaar geleden. Ze zijn meestal van keramiek en moeten met zorg worden behandeld, want om ze te conserveren - en ze tijdens het gebruik niet te oververhitten - moeten de vormen op gezette tijden zorgvuldig worden afgekoeld. Er kunnen dus niet meer dan 150 figuren of ornamenten in één keer worden geblazen. Alleen het uitgangsmateriaal is anders dan vroeger, want in plaats van glazen buizen die speciaal voor dit doel zijn getrokken, worden nu geprefabriceerde kolven van kleurloos soda-kalkglas gebruikt.

En de hele zwerm vogels

Dierenfiguren en vooral vogels als allegorieën van menselijke eigenschappen vonden van oudsher hun plaats op de kerstboom. Volgens het verhaal moeten er symbolisch ten minste één mannelijke en één vrouwelijke vogel zijn die elkaar ontmoeten. Het compacte vogellichaam is echter gewoon zeer geschikt om in mallen te worden geblazen. De snavel van de fijne vogel kan dan vrij worden uitgestoken aan de ene kant van de glazen bol en de staartveer kan aan de andere kant worden bevestigd. Deze was bijna altijd gemaakt van gesneden glaszijde; pas in de 20e eeuw kwamen echte vogelveren in de mode.

Productinformatie

Artikel nummer 15232

Vormgeblazen glas, met de hand beschilderd en versierd met een kippenveer. Metalen penpunt met klem.

Lengte 15 cm, breedte 3 cm, hoogte 3,5 cm. Gewicht 7 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu