Sampedro

Kussensloop gewassen linnen

Witte oker - 40 × 80 cm
Sampedro
Kussensloop gewassen linnen
Witte oker - 40 × 80 cm
  Witte oker
  € 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Zacht door voorwas. Beddengoed

  Textiel van linnen wordt meestal niet verder bewerkt nadat het is opgemaakt, maar dit linnen beddengoed van de Portugese fabrikant Sampedro is voorgekrompen, zoals dat in vakjargon heet. Deze speciale voorwas vermindert de initiële stijfheid die typisch is voor linnen stof, zodat het beddengoed al bij het eerste aantrekken aangenaam zacht aanvoelt. Dit komt doordat de lange linnen vezels tijdens het krimpen en later tijdens het wassen worden geknikt, waardoor de stof bij elke wasbeurt een beetje zachter wordt. Anderzijds verandert het uiterlijk, het linnen krijgt een levendiger oppervlak en lijkt volumineuzer. Als u de voorkeur geeft aan een gladde look, kunt u het beddengoed gewoon strijken en krijgt het zijn gladde oppervlak terug. Zorg er wel voor dat het beddengoed altijd licht vochtig is als u het strijkt. Wij raden ook aan het beddengoed aan de lijn te drogen en niet in de droger. Dit beschermt de stof en verlengt de levensduur van het toch al slijtvaste linnen.

  Fijne strepen van sterk garen

  Dit gestreepte beddengoed heeft nog een bijzonder kenmerk door zijn weving: De fijne okergele strepen zijn geweven in de witte, met linnen gebonden ondergrond, niet bedrukt. Het gekleurde garen is iets sterker dan het voor de basis gebruikte garen, dat vrij fijn is met een garengetal van Nm 26,5. Dit zorgt voor een vloeiende drapering van de stof, die bovendien aangenaam licht is met een materiaalgewicht van 150 g/m. De deksels sluiten met houten knoppen.

  Linnen in de zomer.

  In de zomer is er geen beter materiaal voor beddengoed dan linnen. Door het gladde oppervlak van de linnen vezels voelt de stof aangenaam aan op de huid, is hij vuil- en dus pollenwerend en is hij gemakkelijk te reinigen. Linnen kan heel goed warmte afvoeren en tegelijkertijd veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Bovendien voert het ook snel weer vocht af en wordt het dus als verkoelend ervaren.

  Sampedro. Beddengoed uit Portugal

  Sampedro is een van de meest gerenommeerde textielfabrikanten in Portugal. Wat in 1921 begon met een kleine linnenweverij die lakens en handdoeken produceerde, is vandaag uitgegroeid tot een internationale speler in de sector thuistextiel. Als een van de eerste bedrijven in Portugal begon Sampedro ook geruite, gestreepte en bedrukte stoffen te produceren - een noviteit (traditioneel wordt in Portugal meer wit linnen gebruikt), wat Sampedro enige bekendheid en ook economisch succes opleverde. Tegenwoordig omvat het assortiment alle textiel voor hotel- en privégebruik, waarbij beddengoed nog steeds een van de kerncompetenties is. Alle productie vindt plaats in het hoofdkantoor van het bedrijf nabij Guimarães in het noorden van Portugal, een traditionele Europese textielregio. Van de eerste opzet tot het weven, het bleken, verven en bedrukken tot het afwerken en opmaken, alles vindt daar onder één dak plaats. Traditioneel weefambacht en ultramoderne textieltechnologie vervlechten zich tijdens de verwerking en produceren uiteindelijk textiel van uitstekende kwaliteit.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206189

   100% linnen. Herkomst Europa. Basisgewicht 150 g/m². Ingezet 2%. Alle hoezen hebben houten knopen. Gemaakt in Portugal.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 150 °C ) maximum
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen