Menu

Kussen 30% dons

40 × 80 cm
Kussen 30% dons
40 × 80 cm
  € 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Onze criteria voor een goede zaak gaan van natuurlijke materialen tot vakmanschap en milieuvriendelijke en eerlijke productie. Dit houdt ook in dat wol of dons wordt verkregen zonder dierenleed. De fabrikant van deze donzen beddengoedproducten gebruikt voor Manufactum uitsluitend dons en veren die afkomstig zijn van grazende ganzen op een Beierse familieboerderij.

  Kussens met dons

  Voor hoofdkussens zou pure donskwaliteit onzinnig zijn: de filigraanstructuur van dons heeft een enorme opbollende kracht, maar geen ondersteunende kracht - het vermoeide hoofd zou ongesteund en ongecontroleerd in het kussen wegzakken. Daarom bestaat de vulling van deze kussens slechts gedeeltelijk uit dons.

  Hoe maak je je bed op: Down

  Als mensen in een warm bed willen slapen, grijpen ze naar een veren bed. Want qua warmte, zachtheid en lichtheid zijn dons en veren onovertroffen - als het de juiste zijn: Alleen het dons en de veren van watervogels zoals eenden of ganzen zijn geschikt als vulmateriaal voor dekbedden. Het dons van volwassen ganzen heeft een groter volume en is nog warmer dan eendendons - met uitzondering van het edele eiderdons. Het fijne ganzendons heeft een groot opbollend vermogen - als je geduldig genoeg bent, kun je 2.000 ganzendons in een vingerhoed persen; als de druk wegvalt, nemen ze onmiddellijk weer toe tot hun oorspronkelijke volume. Geen enkel ander vulmateriaal komt in de buurt van deze vulcapaciteit en dus van het vermogen om lucht vast te houden en uit te wisselen. De lucht tussen de fijne takken van het dons zorgt voor warmte-isolatie en de gewenste warmte. Bovendien transporteert het vocht weg door te circuleren.

  Transparantie. Opfokken en plukken

  Goed ganzendons is echter zeldzaam: in de veren van een gans zit slechts ongeveer 25 tot 40 gram dons, en alleen al voor een dekbed is 500 tot 1000 gram nodig. Sommige fokkers proberen daarom de lage opbrengst te verhogen door de dieren meerdere malen te plukken, waardoor ze onbeschrijfelijke pijn lijden. Daarom is het van essentieel belang om de herkomst van het dons en de veren, alsmede de omstandigheden waaronder de ganzen worden gehouden en geplukt, onder de loep te nemen. De dieren moeten in een voor de soort geschikte houderij leven - en aangezien pijnloos plukken niet mogelijk is, moet dit na het slachten gebeuren. In Beieren hebben we een bedrijf gevonden dat levend plukken en ruien uitsluit. De veren en het dons voor de dekbedden en kussens in ons assortiment komen van deze boerderij. Het familiebedrijf fokt voornamelijk voor de vleesproductie. De ganzen worden gevoed met graan dat de boerderij zelf verbouwt en waaraan zij geen groeibevorderaars of hormonen, noch antibiotica of andere geneesmiddelen toevoegt. Ten slotte beschikt de boerderij ook over een slachthuis, waardoor lange transportroutes voor de dieren overbodig zijn. Pas na het slachten worden de dieren geplukt en het resulterende dons en de veren verwerkt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67592

   Vulling witte nieuwe zuivere veren en dons van Beierse scharrelganzen, klasse I, 70% veren en 30% dons. De tijk is van katoenen keper, 100% katoen, met bies. Kleur wit. Gemaakt in Duitsland.
   40 x 80 cm. Vulgewicht 480 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten