Kösener Spielzeug Manufaktur

Kösen haas

Kösener Spielzeug Manufaktur
Kösen haas
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Europese haas en konijn

  De twee exemplaren van de haas en het konijn komen uit de ateliers van Kösen, waar ze met de hand zijn vervaardigd volgens levensechte ontwerpen en alle karakteristieke kenmerken van de inheemse haas vertonen.

  Speelgoed uit de Kösen-werkplaatsen

  Qua vakmanschap en ontwerp behoren de knuffels van Kösener tot de beste die er te vinden zijn: Elk ontwerp wordt voorafgegaan door anatomie- en bewegingsstudies in de dierentuin en de natuur. Daarna volgen schetsen en eerste modellen in klei: Dit is de enige manier om pluche dieren te maken die dicht bij de natuur staan (niet getrimd om "schattig" te zijn). De dieren, die uit maximaal 100 afzonderlijke delen bestaan, zijn voorzien van veiligheidsogen en gevuld met gesiliconiseerde holle vezel en - omwille van de levensechte beweeglijkheid - kunststofgranulaat. Voor de dekens wordt alleen geweven pluche uit Europa gebruikt. Het kan veel strakker worden genaaid dan gebreid pluche en zorgt ervoor dat de dieren hun vorm niet verliezen, en geweven pluche is minder gevoelig voor haaruitval. Veel bekroond, zijn het ook verzamelobjecten voor de vitrine, maar vooral gemaakt om het dagelijkse leven in de kinderkamer te doorstaan. De eerste Kösen poppenfabriek werd in 1912 opgericht door Käthe Kruse. Het bedrijf verliet de DDR in 1949, maar de speciale vaardigheden voor het maken van poppen die in vier decennia waren ontwikkeld, bleven bewaard. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van zacht speelgoed, en de samenwerking met het naburige Burg Giebichenstein - een van de belangrijkste opleidingscentra voor productdesign in Duitsland sinds het begin van de 20e eeuw - werd nog langer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 73244

   Gemaakt van 42 individuele onderdelen. Bont geweven pluche, herkomst Europa. Gemaakt in Duitsland. Hoogte 36 cm, lengte 42 cm. Gewicht 420 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen