Menu

Klein Zwitsers zakmes klassiek

Klein Zwitsers zakmes klassiek
32,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

De rode. Voor alle situaties.

Het zakmes met de karakteristieke rode handvatten heeft de cultstatus van "Zwitsers zakmes" bereikt. Het werd voor het eerst verkocht aan het Zwitserse leger in 1897, waar het traditioneel voorbehouden was aan officieren. Tegenwoordig wordt het mes echter gewaardeerd als een multifunctioneel zakmes. De handgrepen zijn nog steeds gemaakt van Cellidor, een oude kunststof uit de thermoplastische familie, die hoofdzakelijk bestaat uit de hernieuwbare grondstof cellulose.

Origineel van Victorinox. Zwitsers mes.

Het zakmes met de signaalrode handvatschubben heeft de Zwitserse snijders Victorinox aan blijvende wereldfaam geholpen. Toen Karl Elsener (de overgrootvader van de huidige eigenaar van het bedrijf) zijn smederij in Ibach-Schwyz opende, werd het idee om een compact mes te ontwerpen dat naast het lemmet vele praktische functies kon bieden en dat gemakkelijk in de broekzak kon worden meegenomen, als revolutionair beschouwd. Dat was in 1884. Zeven jaar later richtte Elsener de Vereniging van Zwitserse Meestersnijders op en leverde hij de eerste zakmessen aan het leger. Hij liet het karakteristieke embleem met het Zwitserse kruis en schild al vroeg door de wet beschermen. Het is vandaag de dag nog steeds het herkenningsteken voor messen van Victorinox.

Productinformatie

Artikel nummer 15523

Mes, schroevendraaier (Phillips 0/1, magnetisch) en schroevendraaier (2,5 mm), draadstripper, schaar, nagelvijl en flesopener. Met tandenstoker en pincet. Een kettingring. Zonder sleutel en sleutelhanger.
Roest- en zuurbestendig roestvrij staal, greepschalen van Cellidor. Gemaakt in Zwitserland.
Bladlengte 3,5 cm, greeplengte 5,8 cm. Gewicht 30 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu