Menu

Kaiser idell leeslampje

Schuko stekker
Nieuw
Kaiser idell leeslampje
Schuko stekker
Schuko stekker
849,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Let op de toeslag voor bulk.

Algemene informatie

Kleine aanpassing, groot effect

Bij Kaiser idell is het niet ongebruikelijk om een beproefde armatuur door een kleine aanpassing geschikt te maken voor een andere locatie. Zo werd de lampenkap van de tafellamp 6631 R omgevormd tot een pendelarmatuur door de lampkoepel te centreren. In dit geval werd de tafellamp 6556 gewijzigd. Kaiser idell heeft er zonder meer een standbuis van aanzienlijke lengte aan gegeven en zo een staande lamp gecreëerd die dankzij twee kantelgewrichten tussen kap, standbuis en voet naar voren en naar achteren kan worden gekanteld en dankzij het door de reflector gerichte licht bijzonder geschikt is als leeslamp.

Klassieker. Kaiser idell

Er zijn tweedehands kennissen die je achterlaten met het melancholieke gevoel dat je ze nooit meer zult maken. Hierover schreven wij in onze productcatalogus nr. 9 over de Kaiser idellampen uit Neheim-Hüsten, die beroemd waren bij kenners maar destijds van de markt waren verdwenen, en waarvan de bliksemsnelle opkomst in de jaren twintig was begonnen. Gelukkig hadden we het in dit geval mis, want ze zijn terug: met hetzelfde ontwerp, dezelfde kwaliteit en hetzelfde vakmanschap die hen zo beroemd hebben gemaakt. Achter de nieuwe editie van het origineel - waar niet alleen wij lang naar hebben uitgekeken - staan de nazaten van de oprichter van Kaiserwerke en twee voormalige directieleden van een Engelse fabrikant van industriële verlichting, die de productie-installaties van Kaiserwerke in het midden van de jaren tachtig hebben overgenomen.

Ten behoeve van het werk, voor de bescherming van de ogen

Technisch doordachte lichtsturing en ergonomie, gecombineerd met een uitstekende afwerking, waren ooit stijlbepalende kenmerken van de kantoor-, werkplaats- en huishoudelijke armaturen van Kaiser idell. Het creatieve brein hierachter was Christian Dell, meester metaalbewerker aan het Bauhaus Weimar van 1922 tot 1925 en hoofd van de metaalwerkplaats aan de kunstacademie van Frankfurt van 1926 tot 1933. Sinds enkele jaren worden de lampen gerestaureerd, deels volgens de oorspronkelijke ontwerpen en deels als nieuwe constructies. Wat ze allemaal gemeen hebben is de hoge standaard van design, kwaliteit en vakmanschap, die bijvoorbeeld direct zichtbaar is in de reflectorkappen (en, in het geval van de tafellampen, de voeten), die zorgvuldig met de hand natgeschilderd en gepolijst zijn.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 22116

Standbuis, lampenkap (Ø 21,5 cm) en voet (Ø 22,5 cm) van plaatstaal, met de hand nat geschilderd. Interieur wit gelakt. Drukknop, stekker en fitting (E27, max. 60 W) van kunststof. Schakelaarhuls van gepolijst en verchroomd messing. Zwarte plastic kabel, lengte 1,9 m. Hoogte 1,25 m. Gewicht 5,1 kg. Geleverd zonder gloeilamp.
Aardingscontactstekker (type F).
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu