Menu

Kabelbaan staalplaat

Kabelbaan staalplaat
52,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Eigenlijk heb je twee kabelbanen nodig om na te bootsen hoe de originelen van 1963 tot 2017 dienst deden: als luchttrams met tegengesteld draaiende gondels bij de Eibsee-kabelbaan op de Zugspitze. De originelen vervoerden tot 45 personen met een snelheid van 10 meter per seconde. Het model (schaal 1:43) heeft een mechanisch veermechanisme met een start-stop hendel. Een 5 m lang touw wordt meegeleverd. Voor de terugreis moet de gondel verplaatst worden.

Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Blikken speelgoed uit Europa

Wij willen niet moe worden te benadrukken hoe gering het aandeel van in Europa vervaardigd mechanisch blikken speelgoed is en binnenkort geheel zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle blikken speelgoedproductie naar het Verre Oosten zijn de overblijvende fabrikanten in dit land (evenals in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Wij hebben enkele van hun producten verzameld: historische auto- of trekkermodellen en bijbehorende aanhangwagens of een kabelbaan. Voor de tractoren heeft de firma Kovap in Nový Hrádek in Tsjechië oude werktuigen gedeeltelijk gereactiveerd en monteert zij voor ons weer stalen velgen in plaats van kunststof. Alle voertuigen en aanhangwagens zijn in schaal 1:25, zodat ze passen op modelspoorbanen in schaal 1:22,5. Sommige klassiekers die decennia lang werden geproduceerd, zoals de Calculation Ape Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben alleen een fabrikant in India gevonden die ze nog steeds produceert.

Waarschuwing:

Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.

Productinformatie

Artikel nummer 59320

Vanaf 6 jaar. Gelakt plaatstaal. Gemaakt in de Tsjechische Republiek.
Hoogte 11 cm, breedte 6 cm, lengte 10 cm. Gewicht 200 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu