K&M Classics

Josef Albers Set Tafels

K&M Classics
Josef Albers Set Tafels
  € 2.195,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering door een expediteur binnen 2-3 weken

  Algemene informatie

  Spel van vorm en kleur. Gedekte tafels van Josef Albers.

  Het effect van kleuren, vormen, lijnen en vlakken op elkaar en de perceptie van kleuren op basis van vierkanten zijn de centrale aspecten in het werk van de schilder en kunsttheoreticus Josef Albers (1888-1976). Met deze gedekte tafels, die Albers in 1926 voor de Villa Möllenhoff in Berlijn ontwierp, bracht hij zijn beschouwingen van het tweedimensionale doek naar de driedimensionale ruimte en daarmee tegelijkertijd van de puur contemplatieve kunst naar het praktische alledaagse gebruik. Het is geen toeval dat gedekte tafels, die over het algemeen vooral gewaardeerd worden om hun ruimtebesparende voordelen - als opslagoppervlakken die naar behoefte vergroot of verkleind kunnen worden - vrijwel voorbestemd waren voor Albers' doeleinden. Hij combineerde filigraan frames van blank gelakt eikenhout met mat zwart gelakte beukenhouten frames en daaronder glanzend gelakte glazen bladen. Ondanks hun formele soberheid geven lijnen, vlakken, hoeken en projecties de tafels een lichte, ruimtelijke dynamiek in samenspel met de verschillend gestructureerde oppervlakken. De heldere kleuren, nooit gemengd zoals in de schilderijen van Alber, maar rechtstreeks afkomstig uit de industriële productie, spelen hierbij een grote rol en hebben steeds een ander effect op de toeschouwer, afhankelijk van de plaats waar ze zijn opgesteld, de positie van de tafels ten opzichte van elkaar en de lichtomstandigheden. Afgezien van een tussentijdse replica, waarbij de tafelbladen van acrylglas waren gemaakt, was er tot voor kort geen getrouwe nieuwe uitgave van de gedekte tafels. Hier is het, gemaakt in Duitsland met drie millimeter dikke glazen bladen van Italiaanse oorsprong.

  Productinformatie

  Artikel nummer 66049

   Vier gedekte tafels die in elkaar geschoven een oppervlakte van slechts 40 × 60 cm in beslag nemen. Frame in blank gelakt eikenhout, frames in zwart gelakt rood beukenhout, elk afkomstig uit Duitsland. Tafelbladen van aan de onderkant gelakt vlakglas uit Italië. Gemaakt in Duitsland. Set tafel lichtblauw: hoogte 40 cm, breedte 42 cm, diepte 40 cm. Gewicht 3,2 kg. Oranje gedekte tafel: Hoogte 47,5 cm, breedte 48 cm, diepte 40 cm. Gewicht 3,7 kg. Gele tafel: hoogte 55 cm, breedte 54 cm, diepte 40 cm. Gewicht 4 kg. Turquoise tafel: hoogte 62,5 cm, breedte 60 cm, diepte 40 cm. Gewicht 4,4 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen