Menu

Japans Koksmes Deba

Japans Koksmes Deba
€ 289,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Keukenmes. De Deba.

Het is de sterkste in ons assortiment. De Deba is een mes met een zeer sterke rug. Het is een licht mes - en toch zo sterk dat graten en graten van vlees en vis er snel mee kunnen worden gesneden. De combinatie van een breed lemmet en een zeer smal, geslepen lemmet maakt het gemakkelijk om nauwkeurig te werken bij het snijden en fileren van vis. Handig hier: het blad is aan één kant geslepen. Dit voorkomt dat de vis rafelt tijdens het snijden.

Carbon staal van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt voor het lemmet: "Yasuki", wit staal. De Deba wordt met de hand gemaakt door twee meesters in Sakai.

Japanse koksmessen.

Voor een Japanse chef is een precieze snijtechniek altijd een natuurlijk onderdeel van het koken geweest - Japanse snijders produceren volgens deze norm. Het resultaat zijn messen die uniek zijn in scherpte en hanteerbaarheid. Terwijl Europese messen altijd uit één staal worden gemaakt, worden Japanse messen gesmeed uit een combinatie van zacht ijzer (voor de buitenste lagen) en extreem hard (ca. 62-63 HRC), hoogzuiver koolstofstaal (voor het snijvlak).

Functioneel een ervaring.

Wij hebben gekozen voor twee messen: een universeel mes voor vlees, vis en groenten met een tweesnijdend lemmet. Het tweede mes, de Deba, is een zeer zwaar mes met een zeer breed lemmet met één snijkant, dat traditioneel wordt gebruikt om vlees of (versgevangen) vis te snijden. Met beide messen snijdt u alleen op de houten plank, nooit op marmer of glas.

Productinformatie

Artikel nummer 69214

Uit de smederij van Meister Shiraki und Meister Morimoto in Sakai. Tweelaags staal, niet roestvrij. Machinaal gewalst, met de hand gehamerd en gesmeed. Grond aan één kant. De mesafdrukken zijn gestempeld.

Magnolia houten handvat, buffelhoornen huls. Bladlengte ca. 15 cm, bladdikte ca. 6 mm. Totale lengte ca. 28,5 cm. Gewicht 200 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu