Krumpholz-Werkzeuge

Jätkelle

Krumpholz-Werkzeuge
Jätkelle
  € 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Gewoon het onkruid eruit halen. Met de wiedspaan.

  Het heeft de vorm van een lange schop, maar het blad is zo lang dat zelfs de diepste wortels ermee kunnen worden vastgepakt en uitgegraven. Het geslepen blad van onze gesmede Jätkelle, gekerfd aan de punt, snijdt door alles wat voor het blad komt en kan zelfs harde, verdichte of zwaar gewortelde grond aan. Dit handgereedschap bewijst zijn veelzijdigheid bij de verzorging van potplanten, want dankzij zijn smalle vorm kan het ook worden gebruikt om de grond in bakken los te maken en bemestingsgaten te prikken. De onkruidverdelger komt uit een gereedschapssmederij in Franken.

  Tuingereedschap met karakter

  De familie Krumpholz weet wel wat van smeden. Hun voorouders, gevestigd in het Frankische Woud, kochten in 1799 de eerste eigen hamermolen - de Guttenberger Hamer - en vervaardigden gereedschap en andere alledaagse voorwerpen van gesmeed ijzer. Vandaag is het bedrijf in handen van de achtste generatie. Het tuingereedschap dat de productielocatie verlaat, die zich nog steeds op de oude locatie bevindt maar al lang geleden is gemoderniseerd en uitgebreid, is gereedschap van de hoogste kwaliteit: gevormd onder het gewicht van de smeedhamer naar hun gebruiksgebied, verdicht en versterkt waar nodig, voorzien van geslepen randen of messen en uitgerust met hoogwaardige handgrepen van essenhout. Het smeden van vrije vormen, zoals dat bij Krumpholz gebeurt, vereist speciale vaardigheid en gevoel voor verhoudingen. Het gebruikte staal, een Zweeds staal met chroom-molybdeengehalte, is taai, sterk en gemakkelijk te reinigen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207366

   Geslepen lemmet van mangaan-boron staal met inkeping. Gelakt essenhouten handvat. Lemmet 17,5 × 4,5 cm. Totale lengte 32 cm. Gewicht 195 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen