Menu

Insteekfigurenset Schnuckenacks

Insteekfigurenset Schnuckenacks
€ 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

In deze unieke compilatie zijn de kleurrijke insteekfiguren, die in ontelbare variaties kunnen worden gecombineerd, alleen bij Manufactum verkrijgbaar. Het roze biggetje in het bijzonder is een extra geluksbrenger die speciaal door ons werd ontwikkeld; de fabrikant heeft ook een kabelbaan-gondel aan de set figuren toegevoegd.

Schnucken en schnacken. De Schnuckenacks

Er zijn nauwelijks grenzen aan de verbeelding bij het spelen met deze insteekfiguren. Tegelijkertijd is de eenvoudige plug-in techniek voor kinderen letterlijk snel te begrijpen. De elementen zijn ook uiterst duurzaam en zullen geen schade oplopen, zelfs niet als u erop gaat zitten of stappen. In de hier aangeboden samenstelling is de set figuren alleen verkrijgbaar bij Manufactum. Het roze varkensmotief, bijvoorbeeld, werd in samenwerking met ons en speciaal voor ons ontwikkeld. Om de speelmogelijkheden nog verder uit te breiden, heeft de fabrikant een kabelbaan (gondel H 12 × B 18 × D 9 cm) aan de set figuren toegevoegd.

Speelgoed met een geschiedenis. Uit het Thüringer Woud

De Schnuckenacks-stokfiguren gaan terug op Georg Kellner, een jonge pianobouwer die in 1914 in Leipzig zijn passie volgde en vliegtuigmodellen begon te bouwen die konden vliegen, gevolgd door scheepsmodellen, aangedreven door veeraandrijving, elektromotor of stoommachine. Na de Eerste Wereldoorlog begon hij bouwpakketten aan te bieden, die al snel op scholen werden gebruikt als knutsel- en demonstratiemateriaal. In 1930 ontwikkelde Kellner zijn gepatenteerd systeem van bouwstenen in verschillende kleuren en vormen die met elastische verbindingsstukken aan elkaar konden worden bevestigd om een grote verscheidenheid van figuren, mythische wezens, dieren, voertuigen of kabelbanen te vormen. De Kellner Steckfiguren werden geboren. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf naar Tabarz in het Thüringer Woud. Onder het socialisme werden de houten onderdelen van de dozen vervangen door plastic onderdelen en in massa geproduceerd bij honderdduizenden. Het bedrijf, dat in 1972 nationaal bezit werd, moest de productie in 1989 staken. Tegelijkertijd echter richtte Hans Georg Kellner in Berlijn een werkplaats voor houtdesign op, kocht in 1992 het genationaliseerde voormalige familiebezit in Tabarz terug en bracht de beroemde stokfiguren opnieuw op de markt - als vanouds van hout, aangevuld met leer en kleurrijk vilt.

Waarschuwing:

Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.

Productinformatie

Artikel nummer 28522

Beukenhout, thermoplastisch elastomeer, wolvilt, leer, sisaltouw. 94 onderdelen. Gewicht 450 g. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu