Menu

Hoeslaken linnen

Natuur - 100 × 200 cm
Hoeslaken linnen
Natuur - 100 × 200 cm
€ 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Kernachtig. Kleurrijk in het garen.

Hoffmann gebruikt uitsluitend linnengarens van Europese herkomst, omdat alleen op die manier de kwaliteit en de uitstekende eigenschappen van het linnen kunnen worden gegarandeerd. Ook voor deze hoeslakens wordt Europees langvezelig vlas gebruikt. De kleurrijke garens worden voor het weven geverfd - een proces dat meer tijd en geld kost dan het bedrukken van de stoffen, maar waardoor de kleuren intenser en lichtbestendiger worden. De stof is wat steviger en voelt pittig aan. Het past bij ons gestreept linnen bedlinnen.

Beddengoed. Gemaakt van zuiver linnen.

Voordat katoen naar Europa kwam, werd bedlinnen meestal van linnen gemaakt. Daar waren goede redenen voor: Het is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. Door zijn gladde oppervlak is het vriendelijk voor de huid en gemakkelijk schoon te maken. Linnen kan goed warmte geleiden en veel vocht opnemen zonder vochtig aan te voelen. Omdat het ook snel vocht afvoert, wordt het als aangenaam verkoelend ervaren. Daarom raden wij linnen beddengoed speciaal voor de zomer aan.

Terminus technicus: garen tellen of garen dikte.

Het aantal garen is een lengte-eenheid van textiel, we drukken het uit in Nm (metrisch getal), hoe hoger het getal, hoe fijner het garen. Een gareneenheid van Nm 100 betekent dat 100 meter van een garen 1 gram weegt. Een extra getal wordt toegevoegd indien het garen uit verschillende eendraadsgarens is getwijnd, bijvoorbeeld Nm 100/3 voor een garen dat uit drie eendraadsgarens is vervaardigd.
Een andere benaming is ook het garennummer, andere afmetingen zijn tex, dtex of denier (den). Denier is een gewichtseenheid van textiel die alleen voorkomt in fijne panty's. Het geeft aan hoeveel 9.000 meter van een garen weegt: Bij 15 den weegt 9.000 meter van het garen in kwestie 15 gram. Veel gebruikelijker is nu het internationale Tex-systeem, dat het gewicht van 1.000 meter garen aangeeft.

Lusatian linnen.

Opper-Lusitz is een van de Europese textielstreken waar het weven van linnen van oudsher thuis is. De Leinenweberei Hoffmann - als een van de weinige bedrijven - heeft daar tot op heden zijn positie gehandhaafd, die het te danken heeft aan de gegroeide en gecultiveerde schat aan ervaring, alsmede aan de betrekkelijk vroege specialisatie in jacquardweven en -borduren. Met de nationalisatie in de jaren zeventig namen de individualiteit en de productie van zuiver linnen zichtbaar af. Pas na de herprivatisering van het bedrijf in 1994 kon het de werkzaamheden op de oude weefgetouwen hervatten en zo de traditie van het Opper-Lusatiaans linnen voortzetten. De onderneming weeft en confectioneert sinds 1905 linnen in haar hoofdzetel in Neukirch, Lausitz.

Let op:

Andere afmetingen zijn verkrijgbaar als op maat gemaakte producten bij ons klantencentrum.

Productinformatie

Artikel nummer 69119

100% linnen, herkomst Europa. Natuurlijk en ongeverfd in platbinding. Basisgewicht 215 g/m², garengetal in ketting en inslag Nm 16. Machinewasbaar tot 60 °C met een mild wasmiddel zonder optische witmaker. Niet geschikt voor de droogtrommel, trek het kledingstuk in vorm terwijl het nog vochtig is. Bij het snijden wordt rekening gehouden met de krimp van 4%. Gemaakt in Duitsland.
De hoeslakens zijn rondom voorzien van een elastiek. Voor matrassen tot 20 cm hoog.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu