Menu

Hertenhuid broek oud gelooid

Olive
Hertenhuid broek oud gelooid Olive
Hertenhuid broek oud gelooid
Olive
Olive
1.250,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Fantastisch in de letterlijke zin van het woord: oud zaadgelooid leer

Looien met oud zaad is een van die "originele" looiprocédés die mooi en ongelooflijk duurzaam leer opleveren. Het is echter zeer tijdrovend en neemt een heel jaar in beslag: Eerst wordt de huid opgeslagen in de kalkput, een met witte kalk gevulde put, en vervolgens op de looibalk gespannen tot de nap. De conserverende werking in het oude zaadlooiproces berust op de oxidatie van dierlijke vetten en looistoffen, die met mechanische middelen in de vezels van de huid worden gewerkt: in dit geval levertraan, die tussen de vezels van de "pels" wordt geperst met behulp van honderden jaren oude hamerwalsmolens. Na verloop van tijd maken de vetten van het zeemkorrelige hertenleer een ongeëvenaard kledingleer: Het is vrijwel onverwoestbaar, zacht, warm, voelt bijna wollig aan en is temperatuurregulerend. Het verliest deze eigenschap niet door het verven: oud zeemleder kan alleen worden geverfd met pigmenten die letterlijk in het materiaal zijn verwerkt en niet meer oplosbaar zijn in water nadat zij met ammoniak zijn gefixeerd.

Kappen. Lederwaren met karakter

Achter Hack Lederware zit Christoph Hack, oprichter en fijn lederbewerker met zijn eigen atelier in Keulen. Hij werkt al tientallen jaren met de meest uiteenlopende soorten leer en heeft een schat aan ervaring opgedaan die doorwerkt in het ontwerp van de kledingstukken. Zo verwerkt Hack alleen leer met natuurlijke oppervlakken uit Duitsland, Italië en Scandinavië tot slijtvaste, functionele kleding en eenvoudige accessoires. De modellen van runder-, paarden- en hertenhuid documenteren sporen van het leven van een dier, zoals insectenbeten of doornscheuren. Hun patina, dat zich ontwikkelt door beweging en veelvuldig dragen, is uitdrukkelijk gewenst omdat het bewijst dat het lederen kledingstuk met ere mag verouderen. Het is juist dit natuurlijke verouderingsproces dat Hack-jacks hun unieke "gezicht" geeft. Zij worden samengesteld in het hoofdkwartier van Hack in Keulen en in een Pools partnerbedrijf.

Algemene productinformatie

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 43885

Hertenleer (dikte 1,1 mm), oud gelooid zeem. Ongevoerd. Metalen knoop, koperen rits. 6 riemlussen (voor riemen tot 4,5 cm breed). Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu