Menu

Herenjas Hertenleer en Wol

Bruin
Herenjas Hertenleer en Wol
Bruin
Bruin
929,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Ongebruikelijke combinatie. Hertenleer en walvisbrei

Het voorpand met schouderstuk en kraag van hertenleer is gecombineerd met een rugpand van zacht vallend, verwarmend walvisbreisel; ook de met leer afgezette mouwen zijn van dit breisel, dat in Gottstein in Tirol van zuiver scheerwol wordt gemaakt - het soepele materiaal vormt een ideale aanvulling op de temperatuurregulerende eigenschappen van het handschoenzachte, lichte leer. De andere details: te sluiten op vijf echte hoornen knopen; alle knoopsgaten zijn gepaspelleerde knoopsgaten. De lederen kraag heeft een knoop en lus en kan ook hooggesloten gedragen worden. De twee steekzakken aan de voorkant bieden voldoende opbergruimte. Een binnenzak met metalen rits.

Hertenleer: oude zeem gelooid, met de hand geverfd

Uit Kolesch in Biberach, de laatste looierij in Duitsland die nog met een hamermolen looit, komt dit antieke hertenleder dat met de hand gelooid is. De kleur wordt hier zuiver mechanisch aangebracht door herhaaldelijk in het materiaal te borstelen - in een zeer bewerkelijk, manueel proces dat resulteert in een ongelooflijk mooi, zeer duurzaam lederen oppervlak. Aan de snijkanten vertoont het leer nog steeds de lichtgele buitenzijde die typisch is voor dit soort looiing.

Kappen. Lederwaren met karakter

Achter Hack Lederware zit Christoph Hack, oprichter en fijn lederbewerker met zijn eigen atelier in Keulen. Hij werkt al tientallen jaren met de meest uiteenlopende soorten leer en heeft een schat aan ervaring opgedaan die doorwerkt in het ontwerp van de kledingstukken. Zo verwerkt Hack alleen leer met natuurlijke oppervlakken uit Duitsland, Italië en Scandinavië tot slijtvaste, functionele kleding en eenvoudige accessoires. De modellen van runder-, paarden- en hertenhuid documenteren sporen van het leven van een dier, zoals insectenbeten of doornscheuren. Hun patina, dat zich ontwikkelt door beweging en veelvuldig dragen, is uitdrukkelijk gewenst omdat het bewijst dat het lederen kledingstuk met ere mag verouderen. Het is juist dit natuurlijke verouderingsproces dat Hack-jacks hun unieke "gezicht" geeft. Zij worden samengesteld in het hoofdkwartier van Hack in Keulen en in een Pools partnerbedrijf.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 28262

Gemaakt van oud gems gelooid hertenleer (dikte 1,1 mm). Wollen breisel gemaakt van 100% scheerwol. Rug voering 100% katoen. Twee steekzakken voor, één binnenzak met metalen rits. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong. Knopen van echte hoorn. Gemaakt in Polen. Ruglengte in maat 52 = 69,5 cm.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu