Hack Lederware

Herenjas Hertenleer en gewalkte Wol

Bruin
Hack Lederware
Herenjas Hertenleer en gewalkte Wol
Bruin
  Bruin
  € 959,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Ongewone combinatie. Gebreide hertenhuid en walvis

  Het voorpand met schouderstuk en kraag van hertenleer is gecombineerd met een rugpand van zacht vallend, verwarmend walvisbreisel; de met leer afgezette mouwen zijn eveneens van dit breisel, dat in Gottstein in Tirol uit zuiver scheerwol wordt vervaardigd - het soepele materiaal vormt een ideale aanvulling op de temperatuurregelende eigenschappen van het handschoenzachte, lichte leer. De overige details: te sluiten op vijf echte hoornknopen; alle knoopsgaten zijn gepaspelleerd. De leren kraag heeft een knoop en lus en kan ook hooggesloten worden gedragen. De twee steekzakken aan de voorkant bieden veel opbergruimte. Eén binnenzak met metalen rits.

  Hertenleer: oude zeem gelooid, met de hand geverfd

  Uit Kolesch in Biberach, de laatste looierij in Duitsland die nog een hamermolen gebruikt voor het looien van haar leer, komt dit antieke, met de hand gelooide hertenleer. De kleur wordt hier puur mechanisch aangebracht door herhaaldelijk in het materiaal te borstelen - in een zeer bewerkelijk, handmatig proces dat resulteert in een ongelooflijk mooi, zeer duurzaam leeroppervlak. Aan de snijkanten vertoont het leer nog de lichtgele buitenkant die typisch is voor dit type looiing.

  Hack. Lederwaren met karakter

  Achter Hack Lederware staat Christoph Hack, oprichter en fijn lederbewerker met een eigen atelier in Keulen. Hij werkt al tientallen jaren met een grote verscheidenheid aan leersoorten, waardoor hij een schat aan ervaring heeft opgedaan die doorwerkt in het ontwerp van de kledingstukken. Hack verwerkt bijvoorbeeld alleen leer met natuurlijke oppervlakken uit Duitsland, Italië en Scandinavië tot slijtvaste, functionele kleding en eenvoudige accessoires. De modellen van koeienhuid, paardenhuid en hertenhuid documenteren sporen van het leven van een dier, zoals insectenbeten of doornscheuren. Hun patina, dat zich ontwikkelt door beweging en veelvuldig dragen, is uitdrukkelijk gewenst omdat het bewijst dat het lederen kledingstuk met eer mag verouderen. Juist dit natuurlijke verouderingsproces geeft Hack jacks hun unieke "gezicht". Ze worden samengesteld in het hoofdkantoor van Hack in Keulen en in een Pools partnerbedrijf.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 28262

   Gemaakt van oud zeem gelooid hertenleer (dikte 1,1 mm). Wollen breiwerk van 100% scheerwol. Achterkant voering 100% katoen. Twee steekzakken vooraan, één binnenzak met metalen rits. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong. Echte hoornknopen. Gemaakt in Polen. Ruglengte in maat 52 = 69,5 cm.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Vlak drogen
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen