Menu
Manufactum

Heren Flyers Jacket

Zwart
Manufactum
Heren Flyers Jacket
Zwart
  Zwart
  € 2.100,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Klassieker vanuit de cockpit. Pilotenjack van lamsvel

  In de eerste decennia van de luchtvaart heersten er barre omstandigheden in de cockpits, die piloten bestreden met passende beschermende kleding. Tot de jaren 1920 waren dit voornamelijk leren mackintoshes die in de winter met bont werden gevoerd. Daarna werden heuplange leren jassen die meer bewegingsvrijheid boden populair, waarbij leren jassen met lamsleren kragen en lamsleren jacks bijzonder geschikt bleken. De ANJ-4 uit 1943, die bekend werd als de Army Navy Jacket, was de laatste vliegjas van lamsvel in de Verenigde Staten. Het markeerde dus zowel het hoogtepunt als het einde van een voortdurende verbetering op basis van praktijkervaring die dit werkstuk had ondergaan. De ANJ-4 had versterkingen in paardenhuid op alle bijzonder belaste delen en de snit en het materiaal maakten het comfortabeler om te dragen dan zijn zwaardere voorgangers, wat het onmiddellijk een favoriet maakte bij de vliegtuigbemanningen. De ingewikkelde constructie bleek echter vrij kostbaar en daarom werd de productie al een jaar later stopgezet. Deze omstandigheid en het feit dat de exemplaren die na de Tweede Wereldoorlog overbleven ook zeer populair werden in civiel gebruik, zorgden ervoor dat originelen van de jas vandaag de dag nauwelijks meer te vinden zijn. Ons model volgt het historische voorbeeld tot in het kleinste detail. Het lamsvel wordt geschoren tot een lengte van 16 mm, bijna de gehele bovenmouw en de zomen worden afgezet met paardenhuid.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 42914

   Lamsvel. Kraaglipjes, 2 opgezette klepzakken, mouwversterkingen en zoomafwerking paardenhuid. Manchetten 100% wol. Riri metalen rits, echte hoornen knopen, metalen ventilatie-ogen, rompbreedteverstelling via stang met metalen gesp. Gemaakt in Duitsland. Ruglengte in maat L = 67,5 cm.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten