Menu

Haunold® zitkussen wolvilt

Vierkant
Haunold® zitkussen wolvilt
Vierkant
  € 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Zitkussen. Gemaakt van Zuid-Tiroler wolvilt

  Deze zitkussens zijn gemaakt van natuurlijke scheerwol van Tiroolse bergschapen. Een klein deel daarvan komt uit het Pustertal, waar Haunold® thuis is. Het merendeel komt uit het Schnalsdal en de Obervinschgau in het westen van Zuid-Tirol. Haunold® kent veel van de lokale boeren persoonlijk, waaronder veel micro-boeren die zich organiseren via een schapenfokvereniging.

  De wol wordt gewassen en vervolgens "tot vlies geslagen", zoals dat in vakjargon heet. Deze vachten worden onder invloed van water, stoom, druk en zeep opgerold en geconsolideerd tot vilt. Een zitkussen bevat ongeveer een jaarproductie aan wol van een Tirools bergschaap. De ongeverfde wol toont de natuurlijke kleur van het schaap: grijs met een licht bruinachtig gedeelte.

  De robuuste zitkussens zijn bij uitstek geschikt voor gebruik op uw tuinmeubelen. Dankzij de uitgestanste handvatten kunt u ze tijdens wandelingen ook aan uw rugzak bevestigen en meenemen voor een snackpauze.

  Haunold®. Wolvilt met hersenen

  Achter het merk Haunold® staat de familie Zacher uit San Candido, die al sinds 1560 handwerk verricht en daarmee het oudste handwerkbedrijf van Zuid-Tirol runt. Momenteel zijn het de vijf broers en zussen Johann, Hedwig, Alois, Friedrich en Christina die samen met drie medewerkers eersteklas viltproducten produceren. Het huidige bedrijf gaat terug op een hoedenmakerij die rond 1850 in de familie kwam. De wolvilten en vilten sloffen worden er nog steeds gemaakt volgens de oude hoedenmakerstraditie - vandaar dat de Zachers zich nog steeds bij het hoedenmakersvak voelen horen. De vilten sloffen worden nog steeds gewalst op de oude hamermolen, die de overgrootvader in 1901 liet maken en die sindsdien onafgebroken in gebruik is. Overigens komt de merknaam Haunold® van de plaatselijke berg San Candido, een Dolomietentop in de onmiddellijke nabijheid van de beroemde Drie Pieken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 83877

   100% scheerwol (dikte 1-1,2 cm), herkomst Italië. Kleur grijsachtig oranje. Gemaakt in Italië.
   Vierkant. 38 x 38 cm. Gewicht 470 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen