Menu
Hack Lederware

Gymnastiekmat Vachette leder

Hack Lederware
Gymnastiekmat Vachette leder
  € 1.750,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering door een expediteur binnen 2-3 weken

  Algemene informatie

  Meer dan een turnmat: lederen mat met kokosvulling.

  Dit is een echte gymnastiekmat (waarvoor deze term eigenlijk een ontoelaatbaar understatement is, want hij wordt ook aanbevolen als matras om op te slapen, te rusten of te mediteren), die wij - bij gebrek aan noemenswaardige en bruikbare alternatieven - zelf hebben laten maken: van materialen die vroeger bij Christoph Hack in Keulen voor dergelijke doeleinden zijn beproefd.

  Materiaal en details.

  Het bovenmateriaal is ca. 2 mm dik, plantaardig gelooid rundleer - het zogenaamde gymnastiekleder, dat ook nu nog wordt gebruikt voor de productie van hoogwaardige gymnastiekbokken of springpaarden. De hele bovenkant is naadloos gemaakt van één huid - voor 2 m² oppervlakte is ongeveer 5 m² ruwe huid nodig, die vóór het looien minstens 50 kg moet wegen; dergelijk leer is zeldzaam en komt alleen voor bij zogenaamde 50 stieren. Het is ongeverfd en ingevet; in de loop der tijd krijgt het een donker patina, waardoor het visueel steeds mooier wordt. De binnenvulling is een gelatexeerde kokosmat, een materiaal met een enorme veerkracht, ook na jarenlang gebruik. Het was lange tijd het traditionele bekledingsmateriaal, totdat het werd vervangen door het veel goedkopere composietschuim. Een omsluitende vulling zorgt voor een zachtere overgang naar het bovenmateriaal. De onderkant van de mat is gemaakt van 3 mm dik geweven wolvilt, dat ook dient als verwarmingsbasis wanneer de mat wordt gebruikt als gastmatras. De hoeken zijn extra verstevigd, er zijn metalen ritsen aan de twee smalle zijden (van de Zwitserse fabrikant Riri), en twee geschroefde lederen handgrepen vergemakkelijken elk het vervoer.

  Productinformatie

  Artikel nummer 64149

   Plantaardig gelooide runderhuid (dikte ca. 2 mm), gelatexeerde kokosvulling, wolvilt. Gemaakt in Duitsland. 100 x 200 cm, hoogte 11 cm. Gewicht 24 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen