Menu

Güde broodmes groot

POM
Güde broodmes groot
POM
  € 219,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  leeverbaar vanaf begin december, nu beschikbaar voor bestelling
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Reuze broodverdeler.

  Met een lemmet van 30 cm en een totale lengte van bijna een halve meter maakt dit mes nog steeds duidelijk wat vroeger onder een echt boerenbrood werd verstaan. Met zijn gekartelde rand snijdt hij zuurdesembrood met een knapperige korst net zo zuiver als compact, donker volkorenbrood.

  Het broodmes is gesmeed, ijsgehard, handgeslepen en handgeslepen; het is vervaardigd met een gesmede eindknop.

  Een brochure over mesverzorging is bijgevoegd. Niet slijpen op het aanzetstaal.

  Reuze broodverdeler. Gesmeed door Güde in Solingen.

  Met een lemmet van 30 cm en een totale lengte van bijna een halve meter maakt dit mes nog steeds duidelijk wat vroeger onder een echt boerenbrood werd verstaan. Met zijn gekartelde rand snijdt hij ovenvers witbrood of zuurdesembrood met een knapperige korst net zo zuiver als compact, donker volkorenbrood - geen wonder dat Güde het mes zelf ook de "broodzaag" noemt. Het broodmes is gesmeed, ijsgehard, handgeslepen en handgeslepen; het is vervaardigd met een gesmede eindknop, en voor de greepschalen heeft u de keuze tussen POM en pruimenhout.

  Vandaag wereldwijd. De gekartelde rand.

  De drie palmen als handelsmerk werden in 1923 ingevoerd toen Franz Güde de zaak van zijn vader overnam. Hij werkte uitgebreid aan de ontwikkeling van nieuwe slijpvormen en slijpprocessen en registreerde in 1941 de gekartelde rand als gebruiksmodel en octrooi. Dit is een proces waarbij het blad in golven tot op het snijvlak kan worden doorgeslepen, wat de snijcapaciteit en het behoud van de snijkant aanzienlijk vergroot. Zo'n mes blijft veel langer scherp. Tegenwoordig zijn zelfs goedkope broodmessen uit alle delen van de wereld volgens Franz Güde voorzien van een kartelrand, maar aanvankelijk was Güde de enige onderneming die de kartelrand beheerste en er daarom ook messen van andere ondernemingen mee uitrustte.

  Professioneel kookgereedschap. Gesmede roestvrijstalen messen van Güde.

  Dit gesmede mes van Franz Güde's bedrijf uit Solingen, opgericht in 1910, heeft een tweede bolster uitgesmeed aan het einde van het heft; dit extra gewicht verplaatst het zwaartepunt van het mes naar achteren, waardoor het een superieure balans krijgt. Alle Güde messen zijn gemaakt van roestvrij messenstaal, ijsgehard (56 HRC), handgeslepen en handgeslepen. Wij bieden ze aan in twee versies: met handvatschalen van pruimenboomhout en - zoals om hygiënische redenen al lang gebruikelijk is voor professionele messen - met schalen van het thermoplastische polyoxymethyleen (POM). Alle handvatschalen zijn bevestigd met roestvrijstalen klinknagels.

  Productinformatie

  Artikel nummer 27488

   Roestvrij stalen blad. Handgesmeed, ijsgehard, handgeslepen en handgeslepen. Gesmede eindknop. Een messenverzorgingsboekje is bijgevoegd. Niet slijpen op aanzetstaal. Lengte blad 30 cm, totale lengte 44,5 cm. Gewicht 335 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu