Menu
KoMo

Graanmolen Fidibus Klassiek Walnoot Hout

Exclusief
KoMo
Graanmolen Fidibus Klassiek Walnoot Hout
  € 599,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 10-12 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Omdat vers gemalen gewoon beter smaakt

  Zelfgemalen granen staan tegenover verpakt meel uit een zak ongeveer hetzelfde als zelfgekweekte groenten uit eigen tuin staan tegenover groente uit de supermarkt. Het smaakt gewoon beter en is rijker. Want je eigen meel levert niet alleen de volle smaak van het graan, maar ook alle mineralen, vitaminen en sporenelementen die het bevat. Gemalen en naar behoefte geconsumeerd, behoudt het ook al die vluchtige bestanddelen die in industrieel geproduceerd meel binnen enkele uren verdampen zodra het graan is afgebroken. Onze graanmolen van de Tiroolse fabrikant KoMo is gespecialiseerd in huishoudelijk gebruik en verwerkt met zijn krachtige 360-watt industriemotor ongeveer 6 tot 8 kg graan in één keer. Goed om te weten: Dankzij een geïntegreerde bimetaalschakelaar schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit na 30-40 minuten continu gebruik, zodat oververhitting onmogelijk is. Door eenvoudig de vultrechter bovenop te draaien, kan de maalgraad worden ingesteld van fijn (voor luchtig volkorenmeel) tot grof (voor maalsel voor verse muesli). De veerbelaste, soepel draaiende maalstenen behoren tot de beste die in huishoudelijke graanmolens worden gebruikt. Ze worden geperst uit poedervormige korundkeramiek en gebakken in de oven, zijn zelfscherpend bij juist gebruik van de molen en zijn ook gemakkelijk te reinigen. Om de molenstenen en de meeluitwerper te reinigen volstaat het om af en toe een handvol ongekookte spitskorrelige rijst of speltkorrels grof te malen. Er is maar één ding dat je in gedachten moet houden: Deze molen is niet geschikt voor vette zaden en granen zoals maanzaad of haver. Hij maalt zelfs harde granen zoals de eerder genoemde rijst, gierst of maïs, maar ook peulvruchten en koffie. Als u peper en andere specerijen wilt malen, moet u er van tevoren rekening mee houden dat de smaak op de maalstenen kan overgaan en in latere maalbeurten zichtbaar wordt. Het is echter mogelijk om bijvoorbeeld de benodigde graankorrels - zoals rogge, spelt, emmer of tarwe - samen met zout, broodkruiden en zonnebloem- of pompoenpitten te malen. Op die manier vormen alle ingrediënten van meet af aan een aromatisch mengsel: het zelfgebakken broodrecept. De behuizing, de vultrechter en het deksel van onze molen zijn gemaakt van massief, duidelijk generfd zwart notenhout. Bijzondere zorg wordt besteed aan de klassieke houten pen- en gatverbinding, waarmee de zijdelen van de behuizing nauwkeurig worden samengevoegd tot een stabiel geheel. Alle werkzaamheden - van de houtbewerking tot de installatie van de motor - worden uitgevoerd in een sociale werkplaats voor gehandicapten in Oostenrijk.

  Garantievoorwaarden van de fabrikant

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 204662

   Body geolied zwart notenhout (lijnzaadolie), hout getapt. Slijpsteen van korundkeramiek (Ø 8,5 cm). De maalgraad is traploos regelbaar van fijn tot grof. Een trechterdeksel (Ø 20 cm) is inbegrepen. Capaciteit van de trechter 1 kg. Breedte 16 cm, lengte 21,3 cm, hoogte 34 cm. Hoogte bodem voor vat 12,3 cm. Gewicht 7,5 kg. Maalcapaciteit voor tarwe 100g/min, maalfijnheid <0,3 mm. Luidheid bij moleninstelling "fijn" ca. 70 db. Stroomverbruik 360 watt. Kabellengte 1,15 m. Met veiligheidsstekker (type F). De fabrikant geeft 12 jaar garantie vanaf de datum van aankoop als het apparaat wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is. Let op: Deze graanmolen is niet geschikt voor oliehoudende zaden. Maak de slijpstenen niet schoon met water.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten