Menu

Frankfurter Brett Eikenhout

Frankfurter Brett Eikenhout
379,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Organisatie is alles. Frankfurter Brett.

De Frankfurter keuken was een revolutie in de architectuur van de jaren 1920. Vandaag wordt hij beschouwd als het prototype van de moderne inbouwkeuken en was hij bedoeld om de werkprocessen rond het fornuis te stroomlijnen, om ingrediënten, serviesgoed en alle belangrijke gebruiksvoorwerpen in een handomdraai bereikbaar te maken. Het ontwerp van architecte Margarete Schütte-Lihotzky was uitsluitend bedoeld als werkplek voor één persoon (de huisvrouw, die mogelijk ook een betaalde baan had en toch al niet veel tijd en vrije tijd had) en was voornamelijk gebaseerd op ergonomische en praktische overwegingen. Hetzelfde geldt voor Frankfurter Brett, dat de associatie in zijn naam heeft en het idee van Schütte-Lihotzky verder uitwerkt - op kleinere schaal.

De keuken werkbank.

De werkplek op Frankfurter Brett is gereduceerd tot een groot formaat, vier centimeter hoge snijplank, gemaakt van hard, kruislings gelamineerd eikenhout. Alle voorbereidende activiteiten die voorafgaan aan het bereiden of serveren van voedsel kunnen hierop worden uitgevoerd. Met zijn kracht kan de Frankfurter Brett zelfs dienen als basis voor het snijden en fijnstampen van stukken vlees of het fileren van vis. Al het afval (uienschillen, groenteschroot, afsnijdsels, botten) wordt met een eenvoudige beweging in de bijgeleverde roestvrijstalen Gastronorm-container gedeponeerd en opgehaald voor verwijdering. De roestvrijstalen containers moeten afzonderlijk worden besteld. Er is een set van zeven, waarin ook ingrediënten kunnen worden bewaard: Kruiden, verse kruiden, de zojuist gesneden salade, de geschaafde courgettes en de bloem waarin ze moeten worden gedraaid. En het schilmesje, dat nu niet nodig is, heeft ook zijn plaats naast de messen en het bestek.
De twee ontwerpers van Frankfurter Bretthebben allang bewezen dat dit systeem bestand is tegen het snelle, hectische dagelijkse leven in de professionele keuken. De een is zelf chef-kok, de ander afgestudeerd ontwerper, en samen hebben ze drie jaar ontwikkelingstijd geïnvesteerd. Het beugelsysteem van veerkrachtige roestvrijstalen stangen is gepatenteerd en kan flexibel worden aangepast om containers van verschillende afmetingen in combinatie of afzonderlijk op te nemen. Afzonderlijke containers kunnen ook tijdens het werk nog worden verwisseld.

Productinformatie

Artikel nummer 16699

Voor binnen en buiten (bij de barbecue op het terras): een compacte, ruimtebesparende keukenwerkplek. De snijplank met de beugelhouders kan als zodanig permanent op het werkblad blijven staan of ook worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt.
Gemaakt in een timmermanswerkplaats in Hessen. Bord gemaakt van eikenhout (FSC-gecertificeerd), kruislings gelijmd. Verlengbare roestvrijstalen bevestigingsbeugels voor Gastronorm containers. Er worden 4 zwarte plastic ringen meegeleverd, die op de hoeken onder de plank kunnen worden geschoven als anti-slip bescherming en als afstandhouder tot het werkoppervlak. Lengte 52 cm, breedte 36 cm, hoogte 4 cm. Totaal gewicht (inclusief beugel) 6 kg.
Reinigen met een beetje warm zeepwater. Droog de plank daarna goed af en behandel hem af en toe met een beetje bakolie voor het onderhoud.
Levering zonder containers. Deze moeten afzonderlijk in de set worden besteld.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu