Fermob

Fermob Franse Bistro Stoel

Fermob
Fermob Franse Bistro Stoel
  € 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leverbaar vanaf begin juli, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Zo oud als de Eiffeltoren. Fermob's bistrostoel

  Deze stoel is de voortzetting van een model dat in 1889 in Frankrijk werd gepatenteerd. In die tijd hielp het sierlijke maar robuuste, opvouwbare model "Simplex" limonadeverkopers langs de Seine in Parijs om hun inkomsten te verhogen, omdat ze dankzij de mobiele zitplaats konden besparen op de bedrijfsbelasting die ze anders hadden moeten betalen voor een gecaterd buitenterras. Tegenwoordig is de bistrostoel met zijn slanke silhouet een gewild balkon- en tuinmeubel. Afgeplatte wendingen in het frame onder de rugleuning stabiliseren de constructie, de dwarsbalk - het deel dat het meest belast wordt bij het bedienen van het klapmechanisme - is uit één stuk gemaakt en zodanig bevestigd dat er geen las-, klink- of schroefverbindingen (d.w.z. potentiële zwakke punten) nodig zijn. De latten van de zitting en rugleuning zijn licht gebogen en zorgen voor een comfortabele zithouding, terwijl de vier poten zijn voorzien van kunststof doppen die beschermen tegen lakschade en krassen.

  Fermob. Franse tuinmeubelen bij uitstek

  Veel bedrijven gaan er prat op traditie en vooruitgang onder hun paraplu te combineren, maar slechts enkele hebben de geschiedenis en het potentieel om dat te doen. Een daarvan is Fermob in Frankrijk, dat al sinds 1889 buitenmeubilair maakt - voor parken, tuinen en restaurants. Hun beroemde bistromeubels, bijvoorbeeld, zijn in meer dan 100 jaar bijna niet veranderd, maar aan de andere kant hebben ze altijd voorop gelopen op het gebied van technologie, processen en materialen. Bijvoorbeeld bij het lakken, want Fermob zorgt in zoveel mogelijk arbeidsgangen voor een zo volledig mogelijke roest- en kleurbescherming. Het idee is dat wat auto's jarenlang beschermt tegen roest, ook effectief moet zijn voor meubels. Fermob gebruikt daarom alleen staal en aluminium van eersteklas kwaliteit en zorgt er met een hoge beschermingsbehandeling voor dat meubels die ervan gemaakt zijn tijdens het gebruik niet overschilderd hoeven te worden. Tijdens 13 stappen van een zelf ontwikkeld proces wordt het metaal behandeld tegen corrosie. Vervolgens wordt een speciaal poeder elektrostatisch aangebracht, dat zelfs in de kleinste kieren doordringt en de verse kleuren UV-bestendig maakt; daarna worden ze op zeer hoge temperaturen gebakken. Een zogenaamde kataforesebehandeling (een kathodische dipcoating) rondt het proces af. Door deze afwerking kunnen Fermob meubelen zonder problemen buiten overwinteren en hebben ze geen extra bescherming nodig.

  Let op:

  De meubels mogen nooit met plastic worden afgedekt. Om het schoon te maken is het voldoende om het met water en zeep te wassen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 22146

   Frame van staaldraad en plaatstaal, gepoedercoat met UV-bestendige lakverf. Gemaakt in Frankrijk. Hoogte 82 cm, breedte 42 cm, diepte 45 cm. Zitting 38 x 32 cm, zithoogte 45 cm. Inklapbare afmetingen 93 x 42 x 9 cm. Gewicht 5 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen