Menu
Monastère Notre-Dame Bouzy-la-Forêt

Emerald Water

Monastère Notre-Dame Bouzy-la-Forêt
Emerald Water
  € 13,90Basisprijs: € 139,00/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Smaragdgroen water uit Frankrijk

  Het smaragdgroene water van de benedictijnennonnen in Bouzy-la-Forêt, een universeel middel voor mond- en huidverzorging, bestaat al sinds de 17e eeuw. Een van de zusters had voor een apotheker gewerkt. Deze zorgde er uit dankbaarheid voor dat zij in een klooster kon intreden en vertrouwde haar het geheim toe van het maken van Eau d'Emeraude. De belangrijkste ingrediënten zijn honing, Spaanse salie, rozemarijn en pepermunt in een alcoholische oplossing. U kunt het gebruiken als mondwater en aftershave, voor kompressen, als massagelotion, als toevoeging aan gedeeltelijke baden na sportinspanningen en bij vele andere gelegenheden. Het smaragdwater bevat geen kunstmatige toevoegingen.

  Smaragdgroen water in glanzende koperen pracht

  "Wil je een bezoekje brengen aan het atelier van de zusters? Allereerst ziet u de grote vaten honing (280 kg), de belangrijkste grondstof, evenals de planten: salie, munt, rozemarijn. Dit alles samen geeft een lichte, zeer aangename geur. De honing wordt in grote kuipen met water verdund, de planten worden toegevoegd en alles laat men gisten in een geventileerde ruimte bij een constante temperatuur: hier wordt de suiker van de honing omgezet in alcohol en ontwikkelen de planten hun heilzame werking. Na ongeveer twaalf dagen gaan we naar een aangrenzende kamer, waar in het midden een alambic (distilleerapparaat) staat in zijn glanzende koperen pracht. Hier vindt de destillatie plaats. Uitgaande van een alcoholgehalte van 11 % wordt hier een distillaat van 50 % geproduceerd. Een distillatie in de ochtend en een in de middag worden omlijst door de uren van gebed en worden onderbroken door de welkome pauze van samen eten, vergezeld van een lezing. Laten we teruggaan naar het atelier: het smaragdwater wordt nu voor een bepaalde tijd opgeslagen in roestvrijstalen containers in een ruimte met airconditioning. Dan vullen de zusters de mooie smaragdgroene vloeistof in kleine flesjes. Deze betrekkelijk eenvoudige stap maakt een sfeer van stil gebed mogelijk tijdens dit werk. Nu is het tijd om het smaragdwater te verkopen: in onze winkel, in andere kloosters, in Frankrijk en daarbuiten." Zusters Benedictinessen van Bouzy-la-Forêt

  Productinformatie

  Artikel nummer 55527

   Alcoholgehalte 50 volumeprocent. 100 ml fles

   Ingrediënten: ALCOHOL, AQUA, MEL, SALVIA LAVANDULIFOLIA HERB EXTRACT, MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters