Menu

Eisch Whisky Neus Tuimelaar

(2 stuks)
Nieuw
Eisch Whisky Neus Tuimelaar
(2 stuks)
54,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Bril met effect

Genieten van whisky houdt in dat je de aroma's en smaken van de drank met alle zintuigen waarneemt. Het is goed om glazen als deze, die mondgeblazen zijn in de glasblazerij Eisch in het Beierse Woud, bij de hand te hebben om te proeven. De naar boven toe taps toelopende vorm van de zware, bolvormige vaten bevordert het zogenaamde "nosing"-effect. Bovendien behoudt de whisky in het glas langer zijn drinktemperatuur, want dankzij de dikwandige bodem wordt de warmte van de hand niet overgedragen op de inhoud.

Glas uit traditie. Eisch Glasblazerij

In het Beierse Woud wordt al sinds de 14e eeuw glas geproduceerd. De grondstoffen hout en kwartszand waren vanaf het begin in grote hoeveelheden beschikbaar; kalk en, in beperkte mate, gekleurde glasklei werden van buiten aangevoerd, evenals klei voor de smeltkroezen - dit zijn de grote vaten waarin de glaspartij tot op de dag van vandaag in de oven wordt gesmolten bij temperaturen van ruim boven de 1.000 °C. Bij afkoeling tot 1.250 °C wordt de glasmassa stroperig en kan zij alleen nog bij de glasblazer verder worden verwerkt. De glasfabriek Eisch in Frauenau gebruikt tot op de dag van vandaag haar eigen startmengsel. Het bedrijf werd opgericht door Valentin Eisch, een meestergraveur, aanvankelijk als een afwerkingsbedrijf. Dat was in 1946; de eigen glasoven van het bedrijf werd slechts zes jaar later in gebruik genomen. In die tijd werd het familiebedrijf beschouwd als de jongste en kleinste glasblazerij in Beieren - vandaag de dag exporteert Eisch zijn glaswerk naar meer dan 60 landen over de hele wereld. De voorouders van de familie in de streek waren reeds in de 17e eeuw verbonden met het ambacht van de glasblazerij.

Productinformatie

Artikel nummer 10939

Mondgeblazen glas. Inhoud 300 ml. Hoogte 11,5 cm, drinkrand Ø 6,5 cm, voet Ø 4 cm. Gewicht 380 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu