Menu
Original BTC

Dubbele vloerlamp statief

Messing
Original BTC
Dubbele vloerlamp statief
Messing
  € 1.199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen
  Let op: De levering van dit artikel kan enkele dagen langer duren dan aangegeven. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Licht voor het dagelijks leven. Onder laboratoriumomstandigheden

  De formele vormgeving van deze aan de jaren zestig refererende armatuur doet met haar voet en ronde stang uit roestvrij staal denken aan een laboratoriumstandaard en elk van haar onderdelen, tot en met de kubusvormige schakelaarbehuizing en de massieve kartelschroeven, maakt een technische indruk. Het ziet er echter niet alleen uit als een laboratoriumstatief, maar heeft ook zijn essentiële functionaliteit, namelijk het zo variabel mogelijk en in alle richtingen kunnen instellen van wat eraan vastgeklonken is: De tweedelige paraplu's kunnen onafhankelijk van elkaar in hoogte en straalrichting worden versteld door aan de gekartelde borgschroeven te draaien. Tegelijkertijd kunnen ze afzonderlijk worden geschakeld en zijn ze aan de achterkant open, zodat het licht vooral gericht is, maar altijd een deel naar de omgeving uitstraalt. De onbehandelde messing en koperen oppervlakken aan de binnenkant (en aan de buitenkant) zorgen voor een warme, natuurlijke lichttint. Qua statica komt de door BTC in Engeland vervaardigde vloerlamp ook dicht in de buurt van een lange laboratoriumstandaard: de filigraanstaaf heeft de neiging om na het aan- en uitschakelen even te oscilleren en kantelt, als beide lampen in dezelfde richting zijn gericht, lichtjes in dezelfde richting.

  Brits in elk detail. Armaturen door Original BTC

  Original BTC (= British Timeless Classics) - opgericht in 1990 door Peter Bowles en gevestigd in de buurt van Oxford - is een fabrikant van verlichtingsarmaturen waarvan de producten niet alleen in naam al lang als tijdloze klassiekers worden beschouwd. Dat ze ook in alle details Brits zijn, deze status is ook opmerkelijk. De Bone China tinten, bijvoorbeeld, komen uit Stoke-on-Trent, de stad die de bijnaam "the potteries" heeft gekregen dankzij de ongeveer 500 pottenbakkerijen. Ze zijn bijna allemaal verdwenen, en het bedrijf dat nu eigendom is van Bowles zou waarschijnlijk niet meer bestaan zonder Original BTC. Toen hij op zoek was naar een pottenbakkerij die bone china kon verwerken, ontdekte hij dat de pottenbakkerij daartoe in staat was, maar dat zij economisch failliet was. Zonder meer nam hij het bedrijf met alle werknemers over en herstructureerde het. De handgeblazen glazen koepels komen van een glasblazerij in Worcestershire die Bowles ook heeft gekocht. Naast verlichtingsglas produceert het voornamelijk gekleurd glas voor de ramen van historische gebouwen en kerken. In twee kleine ovens zet een handvol glasblazers de oude methoden van glasblazen voort en houdt zo de ooit beroemde Engelse glastraditie in leven. De metalen koepels van sommige modellen komen van een metaalbewerkingsbedrijf in Birmingham, dat - u raadt het al - ook van Bowles is. De Britse oorsprong van de armaturen strekt zich zelfs uit tot de kabels. Bowles had een hekel aan de kale plastic kabels van de eerste armaturen - dus gebruikte hij het met textiel bedekte snoer van het huisijzer voor een tentoonstelling. Dit werd zo goed ontvangen dat hij sindsdien al zijn armaturen heeft uitgerust met met textiel bedekte kabels - ze worden zelf gemaakt in de regio rond het bedrijf.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 22117

   Basis (Ø 24 cm), stang, klemmen en schakelaarhuis van roestvrij staal. Tweedelige kap (Ø 12 cm) van messing of koper, niet oppervlaktebehandeld, aan de buiten- en binnenkant. Zwarte textielkabel, lengte 1,6 m, geleid door klemmen. Plastic contactdozen E 27 (max. 60 W elk). Hoogte 1,4 m. Gewicht 5,8 kg. Geleverd zonder lampen.
   Aardingscontactstekker (type F).
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen