Menu

Dubbele staande lamp driepoot

Messing
Nieuw
Dubbele staande lamp driepoot
Messing
€ 1.099,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Let op de toeslag voor bulk.

Algemene informatie

Licht voor het dagelijks leven. Onder laboratoriumomstandigheden

Het formele ontwerp van deze aan de jaren zestig refererende armatuur doet denken aan een laboratoriumstandaard met zijn voet en ronde staaf van roestvrij staal, en elk van de onderdelen, tot en met de kubusvormige schakelaarbehuizing en de massieve kartelschroeven, straalt een technische indruk uit. Hij ziet er echter niet alleen uit als een laboratoriumstatief, maar heeft ook zijn essentiële functionaliteit, namelijk datgene wat er aan vastgeflenst is, zo variabel mogelijk en in alle richtingen te kunnen verstellen: De tweedelige paraplu's kunnen onafhankelijk van elkaar in hoogte en straalrichting worden versteld door de gekartelde vergrendelingsschroeven te verdraaien. Tegelijkertijd kunnen ze afzonderlijk worden geschakeld en zijn ze aan de achterkant open, zodat het licht in de eerste plaats gericht is, maar altijd een deel naar de omgeving uitstraalt. De onbehandelde messing- en koperoppervlakken aan de binnenkant (en ook aan de buitenkant) zorgen voor een warme, natuurlijke lichttint. Wat de statica betreft, komt de door BTC in Engeland vervaardigde staande lamp ook in de buurt van een lange laboratoriumstandaard: de filigraanstaaf heeft de neiging om na het aan- en uitschakelen kort te oscilleren en helt, als beide lampen in dezelfde richting zijn gericht, lichtjes over in dezelfde richting.

Brits in elk detail. Armaturen van Original BTC

Original BTC (= British Timeless Classics) - in 1990 opgericht door Peter Bowles en gevestigd in de buurt van Oxford - is een fabrikant van verlichtingsarmaturen waarvan de producten al lang als tijdloze klassiekers worden beschouwd, niet alleen in naam. Dat ze ook nog Brits zijn in alle details, deze status is ook opmerkelijk. De Bone China-kleuren, bijvoorbeeld, komen uit Stoke-on-Trent, de stad die de bijnaam "de pottenbakkerijen" heeft gekregen dankzij de ongeveer 500 pottenbakkerijen die er ooit waren. Ze zijn bijna allemaal verdwenen, en het bedrijf dat nu eigendom is van Bowles zou waarschijnlijk niet meer bestaan zonder Original BTC. Toen hij op zoek was naar een pottenbakkerij die beenderporselein kon verwerken, ontdekte hij dat de pottenbakkerij daartoe wel in staat was, maar dat zij economisch failliet was. Zonder verdere omhaal nam hij het bedrijf met alle werknemers over en herstructureerde het. De handgeblazen glazen koepels zijn afkomstig van een glasblazerij in Worcestershire die Bowles ook heeft gekocht. Naast lichttechnisch glas produceert zij vooral gekleurd glas voor de ramen van historische gebouwen en kerken. In twee kleine ovens zet een handvol glasblazers de oude methoden van glasblazen voort en houdt zo de ooit beroemde Engelse glastraditie in stand. De metalen koepels van sommige modellen zijn afkomstig van een metaalbewerkingsbedrijf in Birmingham, dat - u raadt het al - ook eigendom is van Bowles. De Britse oorsprong van de armaturen strekt zich zelfs uit tot de kabels. Bowles had een hekel aan de kale plastic kabels van de eerste armaturen - dus gebruikte hij het met textiel beklede snoer van het huisijzer voor een expositie. Dit beviel zo goed dat hij sindsdien al zijn armaturen heeft voorzien van met textiel beklede kabels - ze worden zelf gemaakt in de regio rond het bedrijf.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 22117

Basis (Ø 24 cm), stang, klemmen en schakelaarbehuizing van roestvrij staal. Tweedelige lampenkap (Ø 12 cm) van messing of koper, niet oppervlaktebehandeld, aan de buiten- en binnenkant. Zwarte textielkabel, lengte 1,6 m, geleid door klemmen. Kunststof contactdozen E 27 (max. 60 W elk). Hoogte 1,4 m. Gewicht 5,8 kg. Geleverd zonder gloeilampen.
Aardingscontactstekker (type F).
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu