Menu

Drie-kamer-kussen

40 × 80 cm
Drie-kamer-kussen
40 × 80 cm
  € 129,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Onze criteria voor een goede zaak gaan van natuurlijke materialen tot vakmanschap en milieuvriendelijke en eerlijke productie. Dit houdt ook in dat wol of dons wordt verkregen zonder dierenleed. De fabrikant van deze donzen beddengoedproducten gebruikt voor Manufactum uitsluitend dons en veren die afkomstig zijn van grazende ganzen op een Beierse familieboerderij.

  Ondersteunende kern

  Drie kamers met verschillende vullingen en gewichten vormen samen een kussen dat een hoge en vooral langdurige ondersteuning biedt en vooral het nekgedeelte ontlast. De middelste, stevigere kamer met 85% veren vormt de dragende kern, terwijl de twee buitenste kamers voor 90% gevuld zijn met dons en een aangenaam zacht draagvlak vormen.

  Dons en veren van Beierse scharrelganzen

  Alleen het dons en de veren van watervogels zoals eenden of ganzen zijn geschikt als vulmateriaal voor dekbedden. Het dons van volwassen ganzen heeft een groter volume en is zelfs warmer dan eendendons - met uitzondering van het edele eiderdons. Het dons op de borst en in de nek heeft de grootste opbollende kracht en is tegelijkertijd het lichtst en het warmst. Bedden met een dergelijke vulling hebben een extreem laag gewicht bij de hoogste warmtecapaciteit. Het dons en de veren voor deze dekbedden en kussens zijn afkomstig van grazende ganzen op een familieboerderij in Beieren. Ze worden verwerkt en opgemaakt in Duitsland.

  Hoe maak je je bed op: Down

  Als mensen in een warm bed willen slapen, grijpen ze naar een veren bed. Want qua warmte, zachtheid en lichtheid zijn dons en veren onovertroffen - als het de juiste zijn: Alleen het dons en de veren van watervogels zoals eenden of ganzen zijn geschikt als vulmateriaal voor dekbedden. Het dons van volwassen ganzen heeft een groter volume en is nog warmer dan eendendons - met uitzondering van het edele eiderdons. Het fijne ganzendons heeft een groot opbollend vermogen - als je geduldig genoeg bent, kun je 2.000 ganzendons in een vingerhoed persen; als de druk wegvalt, nemen ze onmiddellijk weer toe tot hun oorspronkelijke volume. Geen enkel ander vulmateriaal komt in de buurt van deze vulcapaciteit en dus van het vermogen om lucht vast te houden en uit te wisselen. De lucht tussen de fijne takken van het dons zorgt voor warmte-isolatie en de gewenste warmte. Bovendien transporteert het vocht weg door te circuleren.

  Transparantie. Opfokken en plukken

  Goed ganzendons is echter zeldzaam: in de veren van een gans zit slechts ongeveer 25 tot 40 gram dons, en alleen al voor een dekbed is 500 tot 1000 gram nodig. Sommige fokkers proberen daarom de lage opbrengst te verhogen door de dieren meerdere malen te plukken, waardoor ze onbeschrijfelijke pijn lijden. Daarom is het van essentieel belang om de herkomst van het dons en de veren, alsmede de omstandigheden waaronder de ganzen worden gehouden en geplukt, onder de loep te nemen. De dieren moeten in een voor de soort geschikte houderij leven - en aangezien pijnloos plukken niet mogelijk is, moet dit na het slachten gebeuren. In Beieren hebben we een bedrijf gevonden dat levend plukken en ruien uitsluit. De veren en het dons voor de dekbedden en kussens in ons assortiment komen van deze boerderij. Het familiebedrijf fokt voornamelijk voor de vleesproductie. De ganzen worden gevoed met graan dat de boerderij zelf verbouwt en waaraan zij geen groeibevorderaars of hormonen, noch antibiotica of andere geneesmiddelen toevoegt. Ten slotte beschikt de boerderij ook over een slachthuis, waardoor lange transportroutes voor de dieren overbodig zijn. Pas na het slachten worden de dieren geplukt en het resulterende dons en de veren verwerkt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67589

   Vulling binnenin: witte nieuwe zuivere veren en dons van Beierse scharrelganzen, klasse I, 85% veren, 15% dons. Vulgewicht binnen 850 g resp. 500 g. Vulling buiten: wit nieuw zuiver dons en veren van Beierse scharrelganzen, klasse I, 90% dons, 10% veren. Vulgewicht 200 g resp. 120 g. Keperbinding van 100% katoen, kleur wit. Het kussen is bewerkt met een bies.
   40 × 80 cm. Vulgewicht ca. 620 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten