Menu

Douche handdoek Fine Terry

Lichtgrijs
Douche handdoek Fine Terry
Lichtgrijs
  € 94,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Ongelooflijk zacht en fijn. Supima® katoenen badstof.

  Supima® is wereldwijd synoniem met de hoogste, fijnste kwaliteit van Pima katoen - het is een van de beste extra lange stapelkatoenen die er zijn. Slechts één procent van de wereldwijd geoogste katoen bereikt de Supima®-kwaliteit, en daarvan is slechts een paar ton afkomstig van gecertificeerde biologische teelt. Gewoonlijk wordt dit katoen gebruikt voor fijne bovenkleding of luxe beddengoed, maar nooit voor bad- en badstof. Deze badstof handdoeken van de Zwitserse weverij Weseta zijn daarom echt uitzonderlijk en zeldzaam: ze zijn geweven van precies dit fijne Supima® katoen van gecontroleerde biologische teelt. Biologisch katoen ziet er droog gewoonlijk nogal "stoppelig" uit, omdat het meestal korte vezels heeft. Biologisch Supima® katoen daarentegen is zacht en soepel omdat het zeer lange vezels heeft - in vaktermen heet dat extra lange stapelvezels. De daaruit vervaardigde badstof handdoeken zijn daarom uiterst fijn en zacht, maar toch duurzaam.

  Licht, absorberend, zuinig

  De GOTS-gecertificeerde badstof handdoeken zijn vrij licht met een gemiddeld gewicht per oppervlakte-eenheid van 400 g/m², maar toch zeer absorberend dankzij de buitengewone katoenkwaliteit met de extra lange vezels en hun bijzonder hoge fibrillatie - zo noemen de deskundigen het waterafvoerend vermogen. Ze drogen niet alleen sneller dan zware badstof, maar er kunnen ook meer handdoeken in de wastrommel of wasdroger. Door hun lagere wasvolume en basisgewicht verbruiken ze ook minder water bij het wassen. Weseta kon een grotere voorraad van het waardevolle, zeldzame garen bemachtigen, zodat de productie van deze badstof niet onbeperkt is. Het garen wordt geverfd in Zwitserland; het weven en afwerken vindt plaats in de bedrijfsvestiging van Weseta in Sernftal in de regio Glarus - en dat al sinds 1864.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203767

   100% katoen. Oorsprong USA. Basisgewicht 400 g/m². Garengetal Nm 20/1. Wassen in de machine tot 60 °C met een mild wasmiddel zonder optische witmaker. Geschikt voor de wasdroger. Krimp 4%. Gemaakt in Zwitserland. 80 × 150 cm
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen