Menu

Caran d’Ache puntenslijper staal

Caran d’Ache puntenslijper staal
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Ceremonieel slijpen: de Caran d'Ache machine

  Deze machine wordt gebruikt voor een wekelijkse ceremonie waarbij men zijn goed gesorteerde voorraad potloden slijpt naar hardheid en gebruik. De Zwitserse machine doet dit zeer nauwkeurig door middel van een draaiende freeswals, op kleurpotloden, potloden en grafietpotloden van 4-10 mm Ø. Het apparaat van 1 kg kan met een klembeugel worden bevestigd aan tafelbladen (tot 7,5 cm dik). Het schaafsel verzamelt zich in een lade.

  Over slijpen

  De beste manier om een potlood of kleurpotlood te slijpen is met een scalpel of een scherp, klein mesje. Zo kun je het lood heel breed belichten, zodat je er vervolgens vanaf kunt werken, de ene kant voor brede streken, de andere kant voor heel fijne streken. De kenner heeft tijdens het werken ook een klein stukje fijn schuurpapier naast zich liggen, waarover hij de punt van het potlood herhaaldelijk kort trekt: Het blijft scherp zonder dat het voortdurend moet worden ingekort. Als u werkt met een van de gebruikelijke kleine zakenslijpers, zorg er dan voor dat de messen scherp zijn. Stompe bladen scheuren het hout en doen het lood gemakkelijk breken - vooral bij de gevoeligere kleurpotloden. Om ervoor te zorgen dat dit u niet overkomt, hebben we ook in dit alledaagse artikel gezocht naar het meest kenmerkende exemplaar.

  Caran d’Ache

  De introductie van de eerste mechanische navulhouder in 1929 vestigde de faam van de Fabrique Suisse de Crayons Caran d’Ache, die in 1924 werd opgericht en nu de laatst overgebleven fabrikant van schrijfinstrumenten in Zwitserland is. Tot op heden worden alle producten zonder uitzondering en met uiterste precisie vervaardigd in Thônex bij Genève.

  Productinformatie

  Artikel nummer 71263

   Staalslijper voor potloden. Hoogte 11,5 cm, breedte 8,5 cm, diepte 9 cm, totale diepte met slinger 14 cm. Gewicht 1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu