Menu

Boodschappennet natuurlijke vezel

Natuur
Boodschappennet natuurlijke vezel
Natuur
Natuur
€ 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Daar zijn ze weer: winkelnetten.

Het boodschappennet is ongetwijfeld een van de intelligentste recipiënten die de mensheid gebruikt: ongebruikt krimpt het tot de grootte van de handpalm; gevuld strekt het zich net zo ver uit als de inhoud nodig heeft. Na de wederopstanding en het weer verdwijnen van ons ijzeren garenwinkelnet (de leverancier maakt het helaas niet meer), zijn wij lang op zoek geweest naar een gelijkwaardige vervanging. Philipp Bree heeft hem eindelijk voor ons gevonden: een traditionele vezeltas uit Noord-Laos, gemaakt van uiterst robuuste bladvezels. Het wordt volledig met de hand gemaakt, vanaf de extractie van de vezels, de verwerking en het drogen ervan tot het knopen van de zak. Het duurt twee weken om alle stappen voor één net te voltooien - elk net is uniek, met een verschillend maaspatroon, afmetingen en capaciteit. Dankzij het materiaal en de productie zijn de boodschappennetten duurzaam, soepel en vooral uitstekende alternatieven voor plastic zakken en tassen. Hun ecologisch evenwicht is zelfs beter dan dat van katoenen zakken.

Het "Nature Bag" project. Een toekomst voor de Khmu in Noord Laos.

Onze palmvezelzakken worden vervaardigd in verschillende Khmu-dorpen. Het inheemse Khmu-volk behoort tot de oorspronkelijke bewoners van Noord-Laos. Sommigen beweren dat de wortels 5000 jaar teruggaan, waardoor het een van de oudste culturen ter wereld zou zijn. Traditioneel gebruikten de Khmu zakken gemaakt van de bastvezels van een inheemse plant (Pueraria phaseoloides - tropische kudzu) om fruit en groenten in te verzamelen. Door het toenemend gebruik van plastic zakken, ook in Laos, werden de zakken steeds minder gevraagd en met het langzaam verdwijnen van de zakken dreigde ook de ambachtelijke kennis van het maken ervan verloren te gaan.
In 2005 startte de JungleVine® Foundation het "Nature Bag"-project met de Khmu, waarvoor ongeveer 1.000 Khmu-ambachtslieden in ongeveer 40 dorpen nu een grote verscheidenheid aan tassen en zakjes van natuurlijke vezels maken. Dit verschaft de Khmu, die geïsoleerd leven in afgelegen dorpen, niet alleen een bron van inkomsten tegen billijke voorwaarden en zonder hun geboortedorp te hoeven verlaten, maar draagt ook bij tot het behoud van de traditionele ambachtelijke kennis.

Productinformatie

Artikel nummer 202436

Bladvezels, herkomst Laos. Het winkelnet is handgeknoopt, onregelmatigheden in het steekpatroon en maatafwijkingen zijn daar een uiting van. Afmetingen en volume variëren: Hoogte tussen 42 en 50 cm, breedte tussen 25 en 40 cm. Inhoud tussen 25 en 40 liter, laadgewicht 5 tot 7 kg. Om schoon te maken, veegt u vuil af met een vochtige doek en laat u het net drogen, bij voorkeur licht gevuld en hangend. Made in Laos.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu