Menu

Bolich Illuminator

Schuko stekker
Bolich Illuminator
Schuko stekker
  Schuko stekker
  € 599,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Van spotlight naar showcase

  Uit de reeks "spots en verlichters" die Bolich al decennia lang cultiveert komt dit huishoudelijke exemplaar voor vloer- en wandmontage. Met zijn reflector, een E-27 fitting voor 100 W lampen en de beschermingsklasse IP 20, die niet is goedgekeurd voor gebruik buitenshuis, biedt hij zeker niet de prestaties die men tegenwoordig van een spot verwacht (vooral een buitenspot, wat dit apparaat ooit was in tijden voordat het werd gestandaardiseerd). Maar het is wel degelijk een echt apparaat "voor het verlichten van uitgestrekte gebieden voor kortere afstanden" - zo beschrijft Bolich het doel van het apparaat dat al sinds de jaren vijftig op deze manier wordt aangeboden. De draai- en zwenkarmatuur wordt enerzijds interessant omdat ze tot wandarmatuur kan worden omgevormd. Maar wij worden ook aangetrokken door het idee dat dit verlichtingsapparaat ooit zou kunnen dienen als vitrine voor de verschillende vormen van gloeilampen die dan museumstukken zouden worden.

  Lampen van Bolich. Archetypen

  Binnenhuisarchitecten en projectinrichters maken er steeds meer gebruik van, en filmprops gebruiken ze sowieso al lang: Armaturen van Bolich uit Odenheim in Baden. Dit is vooral te danken aan hun duidelijke vormentaal, die wijst op hun oorspronkelijke oorsprong: het zijn vooral plafond- en buitenarmaturen, zoals ze bekend zijn uit de fabriekshallen van de 19e en 20e eeuwwisseling - echte archetypen, die zeker niet alleen in historiserende interieurs een goed figuur slaan. Bolich bestaat al meer dan 100 jaar.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 19787

   Draaibaar en zwenkbaar. Behuizing en beugel van staal en gegoten aluminium, met poedercoating. Hemisferische reflector van zuiver wit geschilderd plaatstaal, Ø 26,5 cm. Gebogen, helder veiligheidsglas. Max. projectie 49,5 cm. Zwarte textielkabel, lengte 1,5 m. Keramisch stopcontact E 27 (max. 100 W). Gewicht 3,1 kg. Gemaakt in Duitsland. Levering zonder lichtbron en bevestigingsmateriaal.
   Aardingscontactstekker (type F).
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu