Hofbrucker

Beddenkussen lamsvel olijf gelooid

Hofbrucker
Beddenkussen lamsvel olijf gelooid
  € 549,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Rustige, gezonde rust. Beddengoed van met olijfblad gelooid lamsvel

  Lambskins behoren tot de meest comfortabele onderleggers. Enerzijds verhogen ze het welzijn doordat ze een uiterst aangenaam, zacht kussen bieden om op te liggen. Anderzijds zorgen ze voor een aangenaam slaapklimaat omdat ze veel vocht opnemen. Aangezien de huiden ook temperatuur-balancerend zijn - verwarmend in de winter, verkoelend in de zomer - kunnen ze het hele jaar door worden gebruikt. Ons lamsvel komt van de Hofbrucker looierij in het Beierse Woud. Daar worden eersteklas huiden van zwartkopschapen verwerkt. De lamsvellen worden op zuiver plantaardige wijze gelooid: met een looistof op basis van olijfbladeren. De bittere stoffen die het bevat beschermen de olijfboom niet alleen tegen ongedierte en rot, maar zijn ook geschikt als looistof. Voor de extractie ervan worden alleen de olijfbladeren gebruikt, die zich tijdens het jaarlijkse snoeien van de boom toch al ophopen en anders zouden worden verbrand. Onder voedselomstandigheden wordt daaruit een stroperig looimiddel geproduceerd, dat zelfs geproefd zou kunnen worden als het niet zo bitter was. Tenslotte zijn voor het looien geen andere stoffen nodig, waardoor het een van de meest milieuvriendelijke looiprocessen is. Maar de op deze manier gelooide huiden zijn ook absoluut onschadelijk voor mens en milieu. Omdat ze ook zeer huidvriendelijk zijn, zijn ze bijzonder geschikt als beddengoed. De met olijfblad gelooide huiden hebben een zachte leerzijde en een zeer lichte, bijna witte wollen vacht, d.w.z. zij zijn veel lichter dan de meeste andere gelooide huiden. Om van de door ons aangeboden lamsvellen in de afmetingen 90 × 200 cm beddegoed te maken, moeten verschillende vellen met dezelfde structuur worden samengevoegd.

  Familietraditie sinds 1948. Natuurlijke huiden uit de Hofbrucker looierij.

  De looierij Hofbrucker in het Beierse Woud is een van de weinige bedrijven die nog een volledig geïntegreerde productiefaciliteit in Duitsland heeft. Van de verwerking van de ruwe huid tot de afwerking en controle van het eindproduct - alles gebeurt onder één dak. Het familiebedrijf heeft zich gespecialiseerd in het looien van schapen- en lamsvellen. Alleen de beste huiden worden ter plaatse met de hand gesorteerd en onderscheiden en beoordeeld op kenmerken als grootte, wolfijnheid, huidtextuur, wolhoogte en conservering: Want alleen uitstekende grondstoffen kunnen uiteindelijk een product van topkwaliteit opleveren. Het looien en verwerken gebeurt met de grootste zorg en zo voorzichtig mogelijk om de hoge kwaliteit en de natuurlijke esthetiek van de lamsvellen te behouden. Voor de productie gelden dezelfde hoge normen als voor de grondstoffen, zodat het productieproces zo duurzaam mogelijk en zo milieuvriendelijk mogelijk is. Daartoe investeert Hofbrucker in nieuwe technologie, gebruikt het elektriciteit uit een eigen fotovoltaïsch systeem en plant het een eigen zuiveringsinstallatie. Ondanks alle moderniteit handhaaft Hofbrucker het traditionele leerlooiersambacht en geeft de kennis door aan de volgende, inmiddels vierde, generatie. Zo ontstaan slijtvaste natuurhuiden waar je met de juiste verzorging lang plezier van hebt.

  Let op:

  Andere afmetingen zijn als maatwerk verkrijgbaar bij ons klantencentrum.

  Opmerking

  Bij lichte vervuiling kan de vacht worden behandeld met een wolverzorgingsproduct of haarshampoo op de aangetaste plekken, maar het water mag niet doordringen tot in het leer. Bij zwaardere vervuiling is professionele reiniging in de leerlooierij mogelijk.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207313

   100% lamsvel zoals geteeld, olijfblad gelooid en ongeverfd. Oorsprong Europa. Gemaakt in Duitsland. Het lamsvel beddegoed moet altijd goed gelucht en zo nodig voorzichtig uitgeschud worden. In geval van lichte vervuiling kan de vacht worden behandeld met een wolverzorgingsproduct of haarshampoo op de aangetaste plaatsen, maar het water mag niet doordringen tot in het leer. Voor ernstigere vervuiling is professionele reiniging in de looierij mogelijk.
   90 × 200 cm (samengesteld uit verschillende huiden met dezelfde structuur). Gewicht ca. 3.200 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen