Menu
Manufactum

Archiefdoos familiekroniek

Manufactum
Archiefdoos familiekroniek
  € 119,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Zaak en archief

  Het compact opbergen van de familiekroniek op één plaats is niet alleen belangrijk voor snelle toegang (in geval van brand, verhuizing of andere gebeurtenissen), maar heeft ook het grote voordeel dat dingen echt bij elkaar blijven en terug te vinden zijn. Daartoe bieden wij een slipcase als koffer voor het personenregister en als invoerlade - evenals een container voor verzamelobjecten (documenten, foto's, kunstvoorwerpen, juwelen en erfstukken, stenen van de andere kant van de wereld, enz. De twee komen wijselijk apart, want ook als u langere tijd met de familiekroniek werkt, is er voldoende ruimte voor een dossiermap, maar de verzameling familiehistorische memorabilia kan al snel een uitbreiding noodzakelijk maken.

  Vooruit leven, achteruit begrijpen

  Naar schatting weet elke ouder ter wereld dat de min of meer vrijwillige confrontatie met het eigen verleden ten laatste begint bij de geboorte van het eerste kind: de eerste postnatale aanwijzingen van opvallende gelijkenissen ("je neus") worden gevolgd door de grootouderlijke diagnose van schijnbaar ongefilterde erfelijke gebreken (neuspeuteren, angst voor honden). En op het laatst wanneer de eigen kinderen moeilijk beginnen te worden en men zich niet meer aan de indruk kan onttrekken dat het de miniatuurversie van zichzelf is die de oneerlijke middelen gebruikt die men vroeger zelf met enig succes gebruikte, ontkiemt een dieper begrip van familiecontinuïteit. Samen met de ontwakende belangstelling merkt men bij het terugkijken naar de eigen ouders en grootouders dat soms een aanzienlijk deel van wat gevraagd en bewaard had kunnen worden, niet gevraagd en bewaard is. En dat de kennis over de generatie overgrootouders vaak al beperkt is tot hun geboorte- en sterfdata, maar dat hun levensverhalen en eigenschappen onherroepelijk verloren zijn gegaan. De Manufactum Family Chronicle werd in het leven geroepen om dit gebrek, dat alleen achteraf kan worden vastgesteld, te verhelpen of althans te verlichten. Het vertegenwoordigt een eerste steen en is bedoeld voor het pas gestichte gezin dat de geboorte van zijn eerste kind als het ware als "nul uur" erkent. Het dekt tot 50 mensen in de eerste stap - dus het moet een tijdje meegaan.

  Genealogie als veldonderzoek. De Manufactum Familie Kroniek

  De achterliggende gedachte is eenvoudig: wat in het heden wordt gedocumenteerd en verzameld, kan worden doorgegeven en voortgezet. De familiekroniek is een matrix die het mogelijk maakt namen, data en relaties te verzamelen en vast te leggen en zo in het heden met weinig moeite te doen wat in de toekomst moeilijk of onmogelijk zal zijn. Door het invullen ervan ontstaat een verzameling die toekomstige generaties een dieper en persoonlijker beeld geeft van de omstandigheden van hun voorouders dan de gebruikelijke genealogische verslagen, en dit is tegelijkertijd de basis en de stimulans om zich te wijden aan het identiteitsvormende en persoonlijk onthullende bijwerken van de kroniek.

  Kleine inspanning, grote opbrengst

  Het systeem is eenvoudig, flexibel en open. Je kunt het intensief gebruiken, maar je hoeft het falen van elke melktand niet minutieus en in epische breedte te documenteren, noch hoef je gebruiksvoorwerpen uit de roulatie te nemen om ze, genummerd en geregistreerd, als aandenken te archiveren. Mettertijd zal blijken dat zelfs degenen die alleen de essentiële gegevens over het leven van hun nakomelingen en, voor zover tastbaar, hun voorouders documenteren, een chronistische bijdrage leveren die aanzienlijk aan waarde wint naarmate de tijdsafstand toeneemt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 40340

   Archiefdoos met 3 laden. Gemaakt van multiplex, karton, gelamineerd papier en boekbinddoek. Schaalgrepen van vernikkeld staal. H 34,5 × B 27 × D 35 cm. Gewicht 4,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten