Menu

Ankermes botomhulsel

Ankermes botomhulsel
€ 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Famous. Het Solinger ankermes.

Onder de zakmessen uit de Otter smederij in Solingen, is het Anker mes een klassieker. Ter onderscheiding is in het benen handvat een messing anker aangebracht, dat stevig aan het handvat is vastgeklonken en vlak is afgeslepen. Het inklapbare, geslepen hoefblad van koolstofstaal is geblauwd - een interessant kleurcontrast met de lichte tint van het handvat van het mes. Het is geschikt voor de tekening cut.

Geblauwd staal.

Om de spanningen in het staal te verminderen en zo te voorkomen dat het materiaal breekt, wordt staal na het harden vaak geblauwd (dit wordt ook wel temperen genoemd). Daartoe wordt het materiaal verhit en vervolgens weer afgekoeld - de hardheid van het staal neemt iets af, maar tegelijkertijd verliest het ook iets van zijn brosheid en wordt het taaier. Tijdens het blauwen oxideert het oppervlak van het materiaal en worden, afhankelijk van de ontlaattemperatuur, speciale ontlaatkleuren gevormd. Vanaf ongeveer 300 °C ontstaat bijvoorbeeld een blauwachtige kleur, zoals te zien is op ons ankermes.
Otter produceert al bestek sinds 1840, en vertrouwt nog steeds hoofdzakelijk op handwerk.

Bericht:

Het lemmet van het mes is aan de oppervlakte geblauwd. De blauwe glans kan na verloop van tijd vervagen.

Productinformatie

Artikel nummer 15484

Lemmet van koolstofstaal, handvat van been, messing anker, draaglus van koeienhuid met messing oogje. Gemaakt in Duitsland.
Bladlengte 7 cm. Greeplengte 10 cm, breedte 1,3 cm, hoogte 2,4 cm. Totale lengte (opengevouwen) 18 cm. Gewicht 105 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu