Menu

Aanzetstaal

Aanzetstaal
34,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Slijpen met het aanzetstaal.

Het werken met het aanzetstaal is gemakkelijk aan te leren. Twee methoden zijn gebruikelijk: ofwel het staal verticaal op de tafel plaatsen en het mes van het handvat naar de punt langs het staal leiden onder een hoek van ongeveer 15-20° met lichte druk. Of je gaat op dezelfde manier te werk terwijl je het staal lichtjes gestrekt van je lichaam houdt. In beide gevallen doet u dit afwisselend aan beide kanten tot het mes weer scherp is. Het gebruik van een aanzetstaal is heel belangrijk om te voorkomen dat uw messen slecht worden. U zult versteld staan van wat het ook met uw oude keuken- en tafelmessen kan doen.

Het slijpen van staal.

De slijpstalen zijn gemaakt van het hardste chroom-vanadium staal om een blijvende slijtvastheid te garanderen (deze heeft een indrukwekkende HRC van 66). Zij zijn ook gemagnetiseerd, zodat metaalsplinters van het slijpproces eraan blijven kleven. Slijpstalen zijn er in verschillende "gauges", waarbij de zogenaamde medium gauge het meest geschikt is voor huishoudelijk gebruik en gebruik in de horeca. Een dergelijk staal heeft 6-7 kleinste tanden op elke millimeter oppervlak, die uiteindelijk het gewenste slijpeffect teweegbrengen. Een andere belangrijke factor is de lengte: een aanzetstaal moet lang genoeg zijn om zelfs een groot koksmes in één keer te kunnen slijpen.

Onderhoudsinstructies voor messen. Verscherpen.

De rand van goede messen is tot 1/400 mm dun. Deze flinterdunne rand slijt met het gebruik en moet vernieuwd worden. Daarom slijpen koks hun messen op het aanzetstaal zodra zij merken dat het snijvermogen achteruit is gegaan. Als dit niet tijdig gebeurt, wordt het mes volledig bot en moet de geometrie van het snijvlak opnieuw worden opgebouwd door het mes te slijpen - hetzij zelf, hetzij door een vakman.

Productinformatie

Artikel nummer 31487

Staal, hardverchroomd en gemagnetiseerd. Ovaal slijpvlak. Vastgeschroefd aan een zwart houten handvat, vernikkeld beslag.
Staal lengte 27,5 cm, totale lengte 45 cm. Gewicht 420 g.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu