Menu

Aanzetstaal

Aanzetstaal
  € 37,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Slijpen met het aanzetstaal.

  Het werken met het aanzetstaal is gemakkelijk te leren. Twee methoden zijn gebruikelijk: ofwel plaats je het staal verticaal op tafel en leid je het mes van het handvat naar de punt langs het staal in een hoek van ongeveer 15-20° met lichte druk. Of je gaat op dezelfde manier te werk terwijl je het staal lichtjes gestrekt van je lichaam houdt. Doe het in beide gevallen afwisselend aan beide kanten totdat het mes weer scherp is. Het gebruik van een aanzetstaal is echt belangrijk om te voorkomen dat uw messen slecht worden. U zult versteld staan van wat het met uw oude keuken- en tafelmessen kan doen.

  Slijpstalen.

  Slijpstalen zijn gemaakt van de hardste chroom vanadium staalsoorten om duurzame slijtvastheid te garanderen (deze is een indrukwekkende 66 HRC). Ze zijn ook gemagnetiseerd, waardoor metaalschilfers van het slijpproces eraan blijven kleven. Slijpstalen zijn er in verschillende "gauges", waarbij de zogenaamde medium gauge het meest geschikt is voor huishoudelijk en horeca gebruik. Zo'n staal heeft 6-7 kleinste tanden op elke millimeter oppervlak, die uiteindelijk het gewenste slijpeffect opleveren. Een andere belangrijke factor is de lengte: een aanzetstaal moet lang genoeg zijn om zelfs een groot koksmes in één keer te slijpen.

  Onderhoudsinstructies voor messen. Slijpen.

  De rand van goede messen is tot 1/400 mm dun. Deze flinterdunne rand slijt door het gebruik en moet worden vernieuwd. Daarom slijpen koks hun messen op het aanzetstaal zodra ze merken dat ze minder goed snijden. Als dit niet tijdig gebeurt, wordt het mes volledig bot en moet de geometrie van de snijkant opnieuw worden opgebouwd door slijpen - zelf of door een vakman.

  Productinformatie

  Artikel nummer 31487

   Staal, hardverchroomd en gemagnetiseerd. Ovaal slijpoppervlak. Vastgeschroefd aan een zwart houten handvat, vernikkeld beslag. Lengte staal 27,5 cm, totale lengte 45 cm. Gewicht 420 g.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu