Carl Hansen & Son

Zitschaal voor kinderstoel

Carl Hansen & Son
Zitschaal voor kinderstoel
  € 259,00
  € 139,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Kijk me in de ogen, kleintje. Goed ondersteund

  Hoe jonger het kind, hoe meer steun het nodig heeft als we het al vroeg - letterlijk - op ooghoogte willen brengen en met ons aan tafel willen zitten. De pragmatische oplossing hiervoor is de kinderstoel uit te rusten met een zitschaal. Zo'n zitschaal helpt je kind zijn veilige zithouding te behouden als het al zonder hulp rechtop kan zitten.

  Deze zitschaal werd speciaal ontworpen voor de Beechwood kinderstoel, een designklassieker van Nanna Ditzel uit 1955. De comfortabele zitschaal met hetzelfde puristische design past bij de kinderstoel en biedt juist de nodige functionaliteit: de baby zijdelings en in de rug ondersteunen zonder hem in te drukken. Het met stoom gebogen beuken multiplex beveiligt uw kroost met zijn inherente robuustheid: beukenhout is van nature zeer dicht en drukbestendig, en als multiplex heeft het een extra verhoogde sterkte en inherente stabiliteit. Brede lussen van sterk, plantaardig gelooid rundleer houden de zitschaal op zijn plaats, maar kunnen in een paar eenvoudige stappen worden losgemaakt als uw kroost uit de schaal is gegroeid.

  Nanna Ditzel. Ontwerp voor generaties

  Het meest overtuigende ontwerp komt voort uit een onmiddellijke behoefte, terwijl er een gebrek is aan geschikte oplossingen. Als noodzakelijke oplossing ontwikkelde Nanna Ditzel (1923-2005) de kinderstoel voor haar tweelingdochters Vita en Lulu. De Deense ontwerpster, door de Scandinavian Furniture Fair omschreven als de "first lady of Scandinavian furniture design", verwierf internationale bekendheid met haar meubels vanaf de jaren 1940; haar meest prominente ontwerp dateert uit 1959: de "Hangstoel", bijgenaamd de "Egg Chair", een hangstoel van rotan.

  Ditzels kinderstoel behoort samen met haar Hangstoel en de Trissen Stool (1962) tot de erkende klassiekers van het Scandinavische meubeldesign. De stoel is, net als de bijbehorende zitschaal, vervaardigd door Carl Hansen & Søn in Gelsted bij Odense - een betrouwbaar meubelstuk dat de tand des tijds zal doorstaan als gekoesterd en gebruikt erfstuk gedurende jaren, zo niet generaties.

  Let op:

  Geschikt voor kinderen die zonder hulp rechtop kunnen zitten, tot de leeftijd van 3 jaar en een maximaal gewicht van 15 kg.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207175

   FSC®-gecertificeerd beukenhout (herkomst Europa), blank gelakt. Veiligheidslussen van koeienhuid (herkomst Italië), plantaardig gelooid. Breedte 30,9 cm, diepte 25,4 cm, hoogte 26 cm. Zitdiepte 20,5 cm. Gewicht 750 g. Gemaakt in Denemarken.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen