QWSTION

Tas Hip Pouch Bananatex

Groen
QWSTION
Tas Hip Pouch Bananatex
Groen
  Groen
  € 70,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Handige tas - HIP POUCH van QWSTION gemaakt van 100 procent natuurlijke canvas stof Bananatex®. De handige tas voor essentiële zaken, met verstelbare heup- of schouderband. Twee binnenvakken maken het gemakkelijk om de inhoud te organiseren, die wordt beschermd door de waterafstotende bijenwaslaag. Maar het hoogtepunt is het materiaal: na meerdere jaren van materiaalonderzoek en ontwikkeling heeft de Zwitserse tassenfabrikant QWSTION een textiel ontworpen dat volledig is verweven in het DNA van het label uit Zürich: Bananatex® is 's werelds eerste technische stof gemaakt van vezels van de Abacá-bananenplant, die biologisch wordt geteeld in de Filippijnse hooglanden. Als natuurlijk alternatief voor synthetisch, op aardolie gebaseerd textiel is de eigen ontwikkeling niet alleen ecologisch en economisch, maar - voor het eerst verwerkt in de nieuwste tassencollectie - ook zeer robuust en duurzaam, licht en flexibel met een fijn gestructureerd gevoel. Een laag bijenwas maakt de duurzame canvasstof waterafstotend, slijtvast en ontwikkelt een mooi patina bij gebruik.

  Bagage serie Qwstion

  Tassen zijn chique of praktisch, stijlvol of functioneel. Slechts zelden zijn ze beide - tenzij ze van QWSTION komen. Het kleine bedrijf met een grote motivatie om de gangbare normen ter discussie te stellen, richt zich op duurzaam design en functionele bagage voor alle situaties in het leven - van langeafstandsreizen tot dagelijkse mobiliteit.

  Achter QWSTION staat een team van toegewijde specialisten rond de Zwitserse industrieel ontwerper Christian Kaegi. Het begon allemaal met een stuk bagage dat functioneler moest zijn dan een klassieke leren tas en eleganter dan een sportrugzak, enerzijds robuust en bestendig, anderzijds gemaakt van natuurlijke materialen.

  Onder invloed van de signatuur van Zwitsers design ontwikkelt het QWSTION team tijdloze ontwerpen met praktische details uit Zürich - en met indrukwekkende precisie. Zo is elke tas ook een rugzak - en omgekeerd. De brede singelbanden zijn kenmerkend. Zij vormen - uitvoerig en robuust genaaid - de structuur van de tassen in bijna alle delen van de serie. Dankzij het slijtvaste buitenmateriaal van gecoat, waterafstotend katoen en de vele praktische functies zijn het perfecte metgezellen voor elke dag, die na verloop van tijd een mooi patina ontwikkelen.

  QWSTION sluit geen compromissen bij de keuze van de materialen. De Zwitsers gebruiken biologisch katoen en gerecyclede materialen die volgens de hoogste normen worden verwerkt. De belangrijkste productiepartner is een kleine fabriek in de stad Huizhou buiten Hongkong die BSCI (Business and Social Compliance Initiative) gecertificeerd is. Het EU-initiatief heeft tot doel de Europese normen inzake arbeidsomstandigheden en ecologische aspecten in niet-EU-landen toe te passen. Omdat QWSTION een variant is van het Engelse woord "question", vragen de Zwitsers vooral wanneer de oplossing al in de zak lijkt te zitten. Zo heeft het toegewijde team gedurende drie jaar intensief materiaalonderzoek verricht en een eigen textiel ontwikkeld: Bananatex® is 's werelds eerste technische stof gemaakt van vezels van de bananenplant, die nu voor het eerst wordt gebruikt in de eigen tassencollectie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203184

   Afmetingen: B 19 × D 6 × H 11 cm
   Volume: 1,1 l
   Gewicht: 180 g
   Materiaal: 100 % Abacá (Bananatex ®, bananenplant); voering: 100 % scheerwol; bandjes: Abacá (bananatex ®, bananenplant); koeienhuid, plantaardig gelooid; rits: metaal
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen