Iris Hantverk

Tampico fiber nagelborstel

Reisformaat
Iris Hantverk
Tampico fiber nagelborstel
Reisformaat
  Reisformaat
  € 19,90
  € 6,50alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  In een compact reisformaat. De onderkant reinigt de handen en nagels, terwijl de korte haren aan de bovenkant de onzuiverheden onder de nagels verwijderen.

  Van nature sterk. Borstels met tampico-vezels

  Kleine krachtpatsers zijn de nagelborstels van geolied eikenhout met hun rand van tampico-vezel, ook wel bekend als fiber. De lichtgele natuurlijke vezel wordt verkregen uit de bladnerven van twee agavesoorten die in de Mexicaanse hooglanden groeien. Tampico-vezel is zeer elastisch met een hoge veerkracht en tegelijkertijd resistent en wordt gekenmerkt door een goed waterabsorptievermogen - zo verwijdert het zelfs hardnekkig vuil zonder de huid te irriteren. Het nagelborsteltje met eenzijdige trim kan gemakkelijk met de hand worden vastgepakt en geleid. De zijde met de lange tampico vezels van de borstel met tweezijdige haren is geschikt voor het reinigen van het gehele oppervlak van de handen en de nagels. De korte, schuine haren aan de bovenzijde verwijderen specifiek onzuiverheden van onder de nagels. Wij bieden deze nagelborstel ook aan in een compact reisformaat dat in een toilettas kan worden meegenomen om ruimte te besparen.

  Een tastbaar verschil. Penselen van Iris Hantverk

  Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin blinden en slechtzienden kunnen worden opgeleid. Zo ontstond ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw als een bedrijf dat was opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie leeft tot op de dag van vandaag voort: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland assembleren de borstels nog steeds volledig met de hand. Ook de technieken zijn dezelfde als toen: met behulp van een haakje dat aan de vinger wordt bevestigd, wordt een roestvrijstalen draad door gaten in de houten borstelbasis gehaald en tot lussen gevormd. De borstelharen, die in kleine bundels zijn verzameld, worden in de lussen gestoken en met behulp van de draad vastgezet voordat ze uiteindelijk met een snijmachine - geleid door de tastzin en met veel gevoel - allemaal op de juiste lengte worden gebracht. Het werkproces is terug te vinden op het eindproduct: Het verloop van de draad op de achterkant van veel penselen is zichtbaar en tastbaar bewijs van het vakmanschap, zelfs na voltooiing.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17371

   Body geoliede eik. Tampico vezelrand, met de hand getekend. Gemaakt in Zweden.
   Eenzijdig: afsnijdlengte 2 cm. L 10 × B 4 cm. Gewicht 35 g.Beide zijden: snijlengte 2 cm en 1 cm. L 10 × B 4 cm. Gewicht 40 g.Reisformaat: trimlengte 1,7 cm en 1,2 cm. L 6,5 × B 3,5 cm. Gewicht 20 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen