Tissage Moutet

Tafelloper Mini Labo

Blauw-geel
Exclusief
Tissage Moutet
Tafelloper Mini Labo
Blauw-geel
  Blauw-geel
  € 49,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Mini Labo en Tissage Moutet. Kleurrijke samenwerking

  De twee ontwerpers van het Parijse label Mini Labo creëerden het ontwerp voor dit tafellinnen. Het kleurrijke patroon is - uiteraard - geweven in jacquardtechniek, waarbij de kleuren aan beide zijden van de stof tegenover elkaar staan.

  Tissage Moutet. Tafellinnen uit Zuid-Frankrijk

  Oprichter Jean-Baptiste Moutet was eigenlijk een handelaar in een weverij groothandel. In 1913 kocht hij echter het bedrijf en zette zijn eigen kleine weverij op met vier handweefgetouwen. Zo legde hij de basis voor Tissage Moutet, aanvankelijk weefde hij drill cloth voor herenkostuums. Toen zijn zoon Georges korte tijd later overnam, verwierf hij tegelijkertijd de moderne mechanische weefgetouwen en breidde hij het productassortiment uit. Naast de typische "mantes à bœuf" - de brede, zware linnen capes die de ossen beschermen tegen de zon en de insecten tijdens het werk op de velden - wordt nu ook hoogwaardig tafel- en huishoudlinnen en meubelstoffen geproduceerd met behulp van de nieuwe jacquardtechniek.

  Fin de Siècle met nieuwe uitdagingen. Traditie en moderniteit combineren

  Na jaren van bloei stelden de globalisering en de toenemende mechanisering van de textielindustrie in de jaren negentig de wevers in Zuid-Frankrijk voor afzetproblemen. Catherine Moutet, achterkleindochter van de stichter, vult dit aan met kleuren en stofontwerpen van de allerbeste kwaliteit en combineert het traditionele weefambacht met modern design. Daartoe werkt ze steeds vaker samen met gerenommeerde ontwerpers en labels als Robert le héros, Hilton McConnico, Zofia Rostad of het Atelier LZC. Deze samenwerking met kunstenaars, musea en sterrenkoks heeft tot op heden geleid tot uiteenlopende collecties. Maar ook oude patronen worden opnieuw uitgegeven, soms in het origineel, soms in variaties of nieuwe kleuren. Dat Tissage Moutet het weefambacht perfect beheerst en cultiveert, blijkt niet alleen uit de uitgebreide, minutieus vervaardigde stoffen. Sinds 2006 is de weverij van Orthez lid van de "Entreprises du Patrimoine Vivant". Dit zegel wordt door het ministerie van Financiën en Economie toegekend aan Franse bedrijven die uitblinken in vakmanschap, nog traditionele technieken toepassen en zo uiteindelijk bijdragen aan het behoud van het Franse culturele erfgoed. Tissage Moutet is een van de drie weverijen in het zuidwesten van Frankrijk die nog traditionele jacquardstoffen en de zogenaamde Baskische stoffen produceren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15670

   100% katoen. Herkomst India. Jacquard geweven. Basisgewicht 200 g/m². Garengetal in schering en inslag Nm 50/2. Krimp 8%. Gemaakt in Frankrijk. 50 × 120 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel lage temperatuur ( 60 °C )
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten