Erika Vaitkute

Tafelkleed jacquard linnen

Natuur
Erika Vaitkute
Tafelkleed jacquard linnen
Natuur
  € 229,00
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Glanzend uiterlijk. Jacquard tafelkleed met een fijne glans.

  Het delicate paisleypatroon van dit linnen tafelkleed is gemaakt op jacquardweefgetouwen. Het linnen is gemaakt van garen van het beste Europese langvezelige vlas, waardoor het jacquardweefsel een mooie, subtiel glanzende glans heeft - de glans die typisch is voor linnen. Door het gebruik van ongeverfd linnen in de ketting en geverfd linnen garen in de inslag ontstaat een blauwe achtergrond waartegen de naturelkleurige paisley prachtig afsteekt. Het naturel gekleurde patroon gebruikt het ongeverfde garen in de inslag. Met een handgemaakte zoom rondom geeft het tafelkleed feestelijke glamour aan uw tafel, maar het is ook geschikt voor (dagelijks) gebruik, want linnen is vuilafstotend, gemakkelijk schoon te maken, uiterst duurzaam en gaat dus lang mee. Alleen bij het strijken moet u ervoor zorgen dat het linnengoed nog vochtig is - dit beschermt de stof en maakt het gemakkelijker hanteerbaar.

  Passie voor Litouws linnen. Erika Vaitkute

  Het enthousiasme voor textielambachten en stoffen, vooral die van linnen, vergezelt Erika Vaitkute al sinds ze zich kan herinneren. Al op jonge leeftijd naaide ze samen met haar moeder, die haar ook de waardering voor Litouws linnen bijbracht. Hiertoe moet men weten dat Litouwen terugkijkt op een duizenden jaren oude, levendige en diepgewortelde linnen traditie - het verkennen en voortzetten van de oude textieltechnieken is dan ook niet ongewoon onder de Litouwers. Integendeel, de laatste jaren is er een hernieuwde belangstelling voor ontstaan, zowel in de Baltische Staten als bij jonge kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden. Ondertussen heeft het pad van Erika Vaitkute (en haar naaimachine) haar naar Duitsland geleid, maar haar passie voor fijn linnen textiel en het traditionele ambacht erachter zijn gebleven. Daarom heeft ze een klein atelier opgezet in Hamburg, waar ze met haar team de patronen en collecties ontwerpt. Zij weeft en confectioneert de kledingstukken echter nog steeds in haar fabriek in Litouwen. Daar maakt zij handgemaakte, verfijnde stukken volgens alle regels van het Litouwse linnenweven, van tafellinnen tot hand- en keukendoeken en dekens. Het beste linnen van langvezelig vlas wordt gebruikt, uitsluitend van Europese oorsprong. Dit garandeert niet alleen de hoge kwaliteit van het linnen, maar ook de milieuvriendelijke verwerking van de eeuwenoude cultuurplant onder eerlijke omstandigheden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204206

   100% linnen. Herkomst Litouwen. Basisgewicht 250 g/m². Jacquard geweven en geconfectioneerd in Litouwen. 135 × 250 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 150 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen