Koh-I-Noor

Navulhouder Toison d’Or 5900 2-mm navulling

Koh-I-Noor
Navulhouder Toison d’Or 5900 2-mm navulling
  € 11,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Mechanische potloden

  Loodhouders, vulpotloden en mechanische potloden hebben twee belangrijke voordelen ten opzichte van potloden met een houten omhulsel: 1. ze zijn verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan stiftformaten, die op hun beurt bestemd zijn voor de meest uiteenlopende doeleinden - van technisch tekenen tot schetsen en tekenen op groot formaat, en 2. ze kunnen vele malen worden gebruikt omdat ze navulbaar zijn.

  Al eeuwenlang innovatief. Koh-i-Noor

  De geschiedenis van de gerenommeerde potlodenfabrikant Koh-i-Noor gaat terug tot de 18e eeuw. Koh-i-Noor werd wereldwijd bekend door de innovatieve uitvinding van Joseph Hardtmuth, die in 1792 een nieuwe methode ontwikkelde voor het persen en bakken van potloodstiften - stiften hoefden niet langer moeizaam uit massief steen te worden gehakt. Dit innovatieve vermogen is in Koh-i-Noor tot op heden bewaard gebleven.

  Potloden en toebehoren

  "Een potlood - als je het zelf zou moeten maken! Stel je voor dat de mensheid weg is: en je moet een potlood maken!!! - Magie!" (Arno Schmidt)

  Het potlood is onterecht genoemd: er zit geen spoor van lood in. Dit was alleen het geval bij een voorganger uit de 15e eeuw - Dürer, bijvoorbeeld, tekende met lood/tin-gelegeerd lood. De geschiedenis van het potlood in de moderne betekenis van het woord begint pas in de 17e eeuw. Toen werden de Engelse grafietmijnen ontdekt en werd het materiaal voor het eerst gedolven. Door zijn vaste structuur (de rasterlagen van grafiet glijden onder druk gemakkelijk van elkaar af) was het voorbestemd voor gebruik in potloodstiften. Echter: de uit het massieve stuk gezaagde grafietdraden waren kostbaar. Dit veranderde pas toen de Fransman Nicolas-Jacques Conté en de Oostenrijker Joseph Hardtmuth aan het eind van de 18e eeuw een proces ontwikkelden om grafietloodjes in keramiek te produceren. Zij mengden grafietstof met klei en bakten de loodjes in een oven, waarbij de hardheid van het lood kon worden bepaald door de hoeveelheid klei en de duur van het bakken. De hardheidsgraad wordt volgens de Engelse benamingen - en van zacht naar hard - aangegeven met de afkortingen B (zwart), HB (hard-zwart), F (stevig) en H (hard), waarbij de B- en H-varianten bovendien worden onderscheiden door getallen van 2 tot 9 (hoe hoger het getal, hoe zachter of harder het lood).

  Productinformatie

  Artikel nummer 70667

   Het wordt sinds 1958 ongewijzigd geproduceerd in Koh-i-Noor in Tsjechië.
   Aluminium behuizing met stalen spantang en clip van verguld messing. Lengte 14 cm, gewicht 15 g. Lood Ø 2 mm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen