Nanice

Monnik werkjas

Grijs melange
Nanice
Monnik werkjas
Grijs melange
  Grijs melange
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Monastieke werkkleding

  In de abdij van Königsmünster in Meschede dragen de monniken een uniforme werkjas als ze werken. Ook voor niet-monniken zeer interessant, dachten wij. Omdat de kleermakerij van het klooster te klein is, moesten we de kiel buiten het klooster laten maken, en dat gebeurt nu in een kleine fabriek in Datteln, de naburige stad van ons hoofdkwartier in Waltrop. De kiel is zeer eenvoudig en robuust gemaakt; hij wordt als een trui aangetrokken en reikt, afhankelijk van de lichaamslengte, tot op de heupen. Het heeft geen knopen die kunnen uitsteken of afscheuren of die in het werk verstrikt kunnen raken.

  De katoenen stof in een strakke keperbinding is speciaal voor dit kledingstuk in Duitsland geweven in een keperbindingkwaliteit. Het beschermt het bovenlichaam tegen wind, verwondingen en vuil, maar vernauwt niet en behoudt te allen tijde zijn vorm. De mouwen zijn wijd gesneden en dus luchtig; indien nodig kunnen ze worden ingekort of ruim worden weggelaten. Twee grote opgestikte zakken met een opening van 17 cm bieden comfortabel plaats aan werkgereedschap of andere voorwerpen. Door de hoog gesloten vorm van de zakken zijn ze grotendeels veilig tegen uitvallen. In huis en tuin, in de werkplaats en in het open veld, deze kiel doet lange tijd trouwe dienst en slaat een mooi figuur in zijn rustige, eenvoudige vorm.

  Productinformatie

  Artikel nummer 12761

   100% katoen. Metalen rits. Verkrijgbaar in de maten S (kleine damesmaat), M (ongeveer herenmaat 52), L (ongeveer herenmaat 54/56) en XL (ongeveer herenmaat 60). Aangezien alleen de pasvorm bij benadering van belang is, moet u er rekening mee houden hoeveel kleding u gewoonlijk onder de japon wilt dragen.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 150 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters