Manufactum

Manufactum opvouwbare aktetas

Bruin
Manufactum
Manufactum opvouwbare aktetas
Bruin
  Bruin
  € 439,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een buitengewone aktetas die ons zo aansprak om zijn veelzijdige functionaliteit dat we hem al geruime tijd in eigen huis laten maken - van het plantaardig gelooide leer uit onze Manufactum ledercollectie.

  Opvouwbare aktetas: Zadelmakerstechniek tot in het kleinste detail.

  De naden van de aktetas zijn afgewerkt met open randen, de lederen randen met een zeer dunne, rondom lopende wrijfslag. Bij deze zadelmakerijtechniek, die nauwelijks meer wordt toegepast, wordt een heet strijkijzer - uit de vrije hand over het leer getrokken - gebruikt om de randen veerkrachtiger te maken. Het is te herkennen aan een fijn lijntje waarop het leer door het effect van de temperatuur donkerder is geworden. De handvatten van de aktetas zijn van volledig leer, dubbel omwikkeld en zeer netjes gestikt, wat een voelbaar verschil in kwaliteit maakt. De handvatlussen zijn stevig vastgeklonken aan de met leder afgezette metalen riem die aan de binnenkant van de aktetas is bevestigd. Beslag en sluitingen van de tassen komen uit Italië. De sloten zijn gemaakt van zamak, de sluitingen zelf zijn van messing en hebben elk een glanzende nikkelen afwerking.

  Zorgvuldig vakmanschap. De Manufactum ledercollectie

  Onze ledercollectie is gemaakt met gevoel voor en aandacht voor detail, van het leer tot de laatste naad. De kleine lederwaren zijn ongevoerd; de achterkant van het leer blijft dus - met zijn natuurlijke onregelmatigheden - "eerlijk" herkenbaar. Hun naden zijn afgewerkt met een open rand. De huiden zijn afkomstig van Duitse runderen, voornamelijk uit Zuid-Duitsland. Ze worden in Duitsland plantaardig gelooid in vatlooiing, d.w.z. in langzaam draaiende eikenhouten vaten in een looibouillon, waarvan elk van de plantaardige ingrediënten zijn specifieke effect op het gelooide leer achterlaat: mimosa, de looistof van de zwarte acacia, en quebrachohout geven het leer zijn uitstekende grip, en de looistoffen van de tamme kastanje geven het zijn mooie roodachtige tint. Veel artikelen zijn ook verkrijgbaar in het zwart.

  Vullen en smeren. Kabeljauwolie en teer van berkenschors

  De afwerking, d.w.z. wat er daarna met het in het vat gelooide leer gebeurt, is het grote verschil met alles wat tegenwoordig gebruikelijk is: om de broosheid uit het 1,5-2 mm dikke leer te halen en het soepel en duurzaam te maken, moet het na het looien worden "geweekt" en ingevet. Om nog maar te zwijgen van de huidige procédés, dit werd sinds het midden van de 19e eeuw gedaan met dierlijk talg, het zogenaamde looivet of "dégras". We gaan een stap verder terug en nemen onze toevlucht tot de middelen waaraan, volgens kenners, het legendarische oude Ruslandleer zijn reputatie te danken heeft: visolie en houtteer. In het draaiende volvat geven de oude vetstoffen kabeljauwolie en berkenschorsteer het leer een duurzame soepelheid die in de loop der tijd wordt geperfectioneerd, terwijl de berkenschorsteer het leer op natuurlijke wijze impregneert.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204054

   Een aktetas voor koeriers of een muziektas voor muzikanten, in ieder geval voor documenten in A4-formaat. Als boodschappentas kan hij worden opgevouwen als een dagelijkse krant, gesloten en onder de arm gestopt. Runderhuid (dikte 1,6-1,8 mm), plantaardig gelooid, herkomst Duitsland. Ongevoerd. Aan de binnenkant is een klein vakje (21 × 9,5 cm) genaaid. Twee sloten en vier drukknopen, glanzend vernikkeld. Gemaakt in Tsjechië. Breedte 41 cm, hoogte 29 cm, diepte 2 cm (ingeklapt 41 × 16,5 × 4 cm). Gewicht 760 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten