Benediktinerabtei Maria Laach

Laacher theepot lage druppel

Benediktinerabtei Maria Laach
Laacher theepot lage druppel
  € 189,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Volumineus, evenwichtig en druparm

  Deze theepot is gemaakt in opdracht. De opdracht voor het keramisch atelier was een theepot te ontwikkelen die een voldoende groot volume heeft en tegelijkertijd zo min mogelijk druppelt door het ontwerp van de tuit. Qua vorm keken ze naar de oude Bogler-modellen en vonden ze wat ze zochten. Er zijn inderdaad aanpassingen gedaan, vooral aan het ontwerp van de tuit. De oplossing van het handvat met een opschroefbare lederen band, die indien nodig kan worden vervangen, draagt ook bij tot het druppelarme gebruik van de kan door een goede balans bij het schenken. Het deksel heeft een diepgetrokken rand aan de onderkant en is zo beschermd tegen uitvallen. Nota bene: Omdat thee een vloeistof is, zal een absoluut druppelvrije pot waarschijnlijk altijd een utopie blijven, maar druppelminimalisatie is mogelijk, zoals dit model bewijst.

  Keramiek van Maria Laach

  De productie van keramische voorwerpen heeft een lange traditie op Benediktinerabtei Maria Laach in de Eifel. Het klooster ligt in een streek die al eeuwenlang bekend staat om dit ambacht. Vooral in Maria Laach beleefde het in het begin van de 20e eeuw een nieuwe bloeiperiode dankzij de door Bauhaus opgeleide monnik Theodor Bogler. Nadat het keramiekatelier slechts een schimmig bestaan leidde, werd het enkele jaren geleden heropend. Het wordt momenteel geleid door Fr. Stephan. De meester-keramist Gabi Schöneberger en de porseleinschilder Andrea Lange werken met hem samen. Vandaag wordt er weer gewerkt, zowel klassiek op de draaischijf als in het gietproces dat Bogler heeft opgezet.

  Productinformatie

  Artikel nummer 12683

   Gemaakt van Westerwald porcellanato, gegoten, blauw geglazuurd aan de buitenkant en transparant aan de binnenkant. Met een deksel en een leren handvat bevestigd met 2 messing schroeven. Volume 1,8 l. Hoogte 15 cm, Ø bovenkant 18 cm. Gewicht 1.080 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters