Menu
Manufactum

Kussen met ganzenveren en donsvulling

40 × 60 cm
Manufactum
Kussen met ganzenveren en donsvulling
40 × 60 cm
  € 37,90
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Onze criteria voor een goede zaak gaan van natuurlijke materialen tot vakmanschap en milieuvriendelijke en eerlijke productie. Dit houdt ook in dat wol of dons wordt verkregen zonder dierenleed. De fabrikant van deze donzen beddengoedproducten gebruikt voor Manufactum uitsluitend dons en veren die afkomstig zijn van grazende ganzen op een Beierse familieboerderij.

  Licht als een veertje en zacht

  In tegenstelling tot standaard bankkussens zijn die van ons niet alleen gevuld met veren, maar ook met zacht dons van Beierse grazende ganzen. Ze worden verwerkt en opgemaakt in Duitsland.

  Dons en veren van Beierse scharrelganzen

  Goed ganzendons is zeldzaam: in de veren van een gans zit slechts zo'n 25 tot 40 gram dons, en alleen al voor een dekbed is 500 tot 1.000 gram nodig. Sommige fokkers proberen daarom de lage opbrengst te verhogen door de dieren meerdere malen te plukken, waardoor ze onbeschrijfelijke pijn lijden. Het is dus van essentieel belang om goed te kijken naar de herkomst van het dons en de veren en naar de omstandigheden waaronder de ganzen worden gehouden en geplukt. De dieren moeten in een voor de soort geschikte houderij leven - en aangezien pijnloos plukken niet mogelijk is, moet dit na het slachten gebeuren. In Beieren hebben we een bedrijf gevonden dat levend plukken en ruien uitsluit. De veren en het dons voor de kussens en dekbedden in ons assortiment komen van deze boerderij. Het familiebedrijf fokt voornamelijk voor de vleesproductie. De ganzen worden gevoed met graan dat de boerderij zelf verbouwt en waaraan zij geen groeibevorderaars of hormonen, noch antibiotica of andere geneesmiddelen toevoegt. Ten slotte beschikt de boerderij ook over een slachthuis, waardoor lange transportroutes voor de dieren niet meer nodig zijn. Pas na het slachten worden de dieren geplukt en het resulterende dons en de veren verwerkt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 67686

   Witte nieuwe zuivere veren en dons van Beierse scharrelganzen, klasse I, 85% veren, 15% dons. Twill tijk 100% katoen, kleur wit.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten