Ménard

Ketting van zoetwaterparels

Ménard
Ketting van zoetwaterparels
  € 249,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 16.6.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Perfecte glans. Parelketting

  Dit matglanzende collier van zoetwater gekweekte parels komt uit een juwelenatelier in Pforzheim. De sluitingen zijn van 925 zilver. Ze hebben de vorm van massieve, gematteerde ringen, waarvan er één kan worden opengevouwen.

  Geweldige glans. Pareljuwelen

  De vraag waarom een parelketting voor de meeste mensen iets heel bijzonders is, valt waarschijnlijk niet wetenschappelijk te verklaren. Het delicate uiterlijk van de parels, hun bolvorm en glinsterend oppervlak, gezien het feit dat zij juist in deze vorm in de natuur ontstaan, geven het sieraad een waarde die de zuiver materiële ver overstijgt. Natuurlijke parels, waarvan er tegenwoordig slechts enkele worden gevonden, worden in zoete en zoute wateren over de hele wereld gevormd in zogenaamde pareldragende schelpen, waarin een geconcentreerde afgifte van parelmoer wordt gestimuleerd door (verbazingwekkend nog steeds onverklaarde) omstandigheden.

  Het kweken van parelmoer. Gekweekte parels

  In Japan slaagde Kokichi Mikimoto er in 1921 in een moderne parelkweekmethode voor zoutwaterparels te ontwikkelen en belangrijke ervaring op te doen met het kweken van de Akoya-parel. Ervaringen waarvan men tegenwoordig niet alleen in het noordwesten van de Stille Oceaan profiteert, maar ook in Oceanië, waar het gevaarlijke parelduiken inmiddels is vervangen door het oogsten van gekweekte parels. Uit de grote verscheidenheid aan parels en parelsieraden hebben wij sieraden geselecteerd die de typische kenmerken van de verschillende parelsoorten tot uitdrukking brengen: de bijna onberispelijke rondheid van de Akoya-parels, de stralende, bloemwitte glans van zelfs relatief kleine zoetwaterparels en de grootsheid van de Tahiti-kweekparel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 55399

   Zoetwater gekweekte parels, Ø 6,5-7 mm. Sluiting gemaakt van twee massieve, matte zilveren ringen (925 zilver). Lengte ketting 42 cm. Gewicht ongeveer 27 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen